Logo Coneco

Volg ons

Werken bij Coneco - Sjaak Krouwel

Technical sales engineer

“Ik ben begonnen als calculator in de meet- en regeltechniek en heb daarna verschillende functies in het vak gehad. Maar mijn hart ligt bij het maken van offertes. Ik vind het mooi om als spin in het web te werken tussen potentiële opdrachten en de uitvoering. Het mooiste van dit vak is met technisch vernuft aan de wens van de klant voldoen én tijd- of geldbesparing realiseren. Het allermooiste? Als mijn rekenwerk wordt gehonoreerd.”

Vacature

Wat moet je weten en kunnen voor deze functie?

In de eerste plaats is het goed om voor deze functie een technische achtergrond te hebben, liefst in de meet- en regeltechniek. Ik heb HTS Operationele Technologie gedaan en sinds 1996 werk ik in de meet- en regeltechniek. In deze functie moet je een bestek kunnen lezen, bestaande regelkastschema’s en principeschema’s begrijpen. Dat is de basis waarmee ik ga rekenen. Verder is het handig om te weten waar je extra informatie kunt halen. Ik overleg daarvoor ook veel met mijn collega’s: projectleiders, software engineersen onze afdeling research & development. Zeker bij technisch complexere projecten probeer ik al in de offertefase technische, slimme oplossingen te bedenken. Als technical sales engineer is het van belang dat je vragen kunt stellen en kunt doorvragen, bijvoorbeeld aan de installateur of aan de bestekschrijver. Je moet op zoek naar de vraag áchter de vraag. Dáár ontstaan creatieve oplossingen. Én je moet kunnen onderhandelen, vooral aan de inkoopkant. In deze functie werk je veel met Excell, Word en calculatieprogramma’s. 

Hoe ziet jouw dagelijks werk eruit?

Ik heb echt een binnenfunctie en ben veel aan het rekenen en verzamel veel informatie. Ik werk gemiddeld aan zo’n 50 verschillende offertes. Alle informatie die ik terugkrijg via nota’s van inlichting, via de opnames op locatie en via mijn collega’s, verwerk ik in de offerte. Soms kost een offerte een uurtje; dan gaat het vaak om uitbreidingswerk bij een klant. Maar soms kan ik ook weken werken aan één offerte. Dan betreft het een omvangrijk project met veel installaties. Of een complex project met innovatieve technieken en nieuwe software.

Wie zijn jouw gesprekspartners?

Ik werk het meest samen met accountmanagers en projectleiders. Daarnaast werk ik veel met collega-technical sales engineers om te sparren of zaken af te stemmen. Ook objectbeheerdersbellen me vaak of ik een offerte kan uitbrengen voor uitbreidingswerk. En natuurlijk heb ik contact met de opdrachtgever, bestekschrijvers en met externen als het gaat om inkoop. 

De meeste voldoening ervaar ik als mijn werk technisch-inhoudelijk én financieel aansluit bij de wens van de klant.

Wat vind jij zo interessant aan je functie?

Ik vind het mooi om alle stukjes informatie te verwerken tot een goede aanbieding. Het interessantste van mijn werk is om samen met collega’s creatief te zijn: slimmigheden inbouwen waardoor we scherper kunnen offreren of tijd kunnen besparen. De meeste voldoening ervaar ik als mijn werk technisch-inhoudelijk én financieel aansluit bij de wens van de klant. Natuurlijk ben ik trots als mijn rekenwerk leidt tot de realisatie van een project! 

Wat maakt Coneco tot een prettige werkgever?

Ik heb verschillende werkomgevingen meegemaakt. Wat me opvalt, is dat de sfeer bij Coneco onderling heel prettig is en de saamhorigheid groot is. Als ik dreig over te lopen, staan er altijd collega’s klaar om te helpen. Hier gaan de schouders er echt samen onder. En het allermooiste vind ik dat men zich bij Coneco aan zijn woord houdt als en zegt dat werken belangrijk is, maar dat privé altijd op 1 staat. 

Wat biedt Coneco jou als extra?

Ik vind het heel fijn dat we behoorlijk wat vrijheid hebben. Ik hoef me niet in bochten te wringen als mijn vrouw een keer eerder naar haar werk moet en ik onze zoon naar school breng. En als mijn kind ziek is, dan kan ik ook vanuit huis inloggen en werken. Ik woon in Bussum en dat is wel even rijden naar Coneco. Dan is het soms praktisch om thuis te beginnen en na de files te vertrekken. En dat kan.

Werkenbij

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep