Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Meldkamer politie Hilversum: altijd in bedrijf

Projectrealisatie

In Hilversum komt een uiterst duurzaam gebouw waar politiebureau, 112-meldkamer en Interregionaal Coördinatiecentrum hun intrek gaan nemen. Klimaatservice Holland realiseert de E- en W-installaties en schakelt Coneco in voor de gebouwautomatisering.

Het nieuwe gebouw voor de verschillende hulpdiensten wordt voorzien van duurzame toepassingen. Martin voor den Dag, Projectleider Regeltechniek bij Klimaatservice Holland: “Voor dit project verzorgt Elektroservice Holland de elektrotechnische installaties voor onder andere de zonnepanelen, verlichting, data en beveiliging. Klimaatservice Holland realiseert de werktuigbouwkundige installaties voor onder meer koud- en warmtapwater, cv, luchtbehandeling, koeling en wko. Een monovalent wko-systeem voorziet in de volledige opwekking van de benodigde warmte en koeling. De bronnen op het terrein worden via leidingen verbonden met de technische ruimte. Daar staan twee water/water warmtepompen die het laagtemperatuurwater opwaarderen en het gebouw verwarmen en koelen.”  

Sparringpartners

Martin: “We voeren de meet- en regeltechnische werkzaamheden voor onze projecten grotendeels in eigen beheer uit. Gezien hun ervaring met projecten voor de politie werken we in dit verband ook graag samen met Coneco. De samenwerking van onze interne afdelingen met externe meet- en regelbedrijven werkt positief. Zo kunnen we samen sparren bij specifieke en complexe vragen op regeltechnisch gebied. Onze samenwerking met Coneco is erg goed: ze denken mee, zijn betrokken en professioneel.” 

Samen traject in 

Matthijs Noordergraaf, projectleider bij Coneco: “Voor dit grote project realiseren wij tekenwerk, software, vijf regelkasten, regeltechnische bekabeling (via WolfTechniek), veldapparatuur en inbedrijfstelling. Het is bijzonder om het hele nieuwbouwtraject samen met Klimaatservice te doorlopen. Onze onderlinge communicatie verloopt soepel, we begrijpen elkaars inhoudelijke vragen goed en vullen elkaar echt aan.” 

“De software is redundant, bij plotselinge uitval moet de installatie blijven draaien.” 

Matthijs Noordergraaf, Projectleider bij Coneco

BIM-model  

Ook HC KP, een van de andere bedrijven uit de HC Groep, kreeg opdracht voor dit project. Sales Manager Frank Stuijk van HC KP: “Wij leveren de klimaatplafonds en klimaateilanden voor de nieuwbouw in Hilversum. Daarvoor werken we nauw samen met onder andere de architect, bouwkundig aannemer, installateur en installatieadviseur. Vanuit één BIM-model realiseren we met elkaar een oplossing waarbij alles naadloos op elkaar aansluit. Daarnaast verzorgen we verticale plafondovergangen, uitgevoerd in staal en afgewerkt in dezelfde kleur als de klimaatplafonds voor een uniform beeld. Ook leveren en monteren we toevoerroosters (van Barcol-Air, eveneens onderdeel van de HC Groep) die volledig worden geïntegreerd in het plafond.”

Uitdaging

Matthijs: “De politie neemt het pand begin 2025 in gebruik, de meldkamer en het IRCC volgen enkele maanden later. Coneco is momenteel bezig met de software engineering, waarbij de regeling van de meldkamer een mooie uitdaging is. De meldkamer moet namelijk altijd in bedrijf zijn. Daarom worden de installaties daarvoor vanuit twee regelkasten aangestuurd en wordt de software van de E- en W-systemen redundant uitgevoerd. Zo neemt, bij plotselinge uitval van een van de regelkasten, de andere regelkast de aansturing over en blijft de installatie draaien.”       

Bent u benieuwd naar andere projecten rondom WKO, lees dan onze blogs over Nh1816 Verzekeringen, Strabrecht College en Triodos Bank.

Afbeelding: Gortemaker Algra Feenstra Architecten

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep