Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Samenwerking essentieel bij vernieuwbouw Norbertus Lyceum

Projectrealisatie

De verbinding van de monumentale oudbouw met de nieuwbouw van het Norbertus Lyceum is soms uitdagend. Ronny Koks: “Met elkaar komen we tot slimme oplossingen. Onze samenwerking is altijd constructief en transparant.”

Bij de ‘vernieuwbouw’ van het Norbertus Lyceum in Roosendaal wordt het monumentale gedeelte van de school samengevoegd met een nieuwbouwdeel. Naast het onderwijsgebouw komt er ook een sportvoorziening, die bestaat uit drie gymzalen. Van Dijnsen Installatietechniek en Beveiligingstechniek realiseert voor het totale complex de werktuigbouwkundige installatie. Zij schakelen Coneco in voor de regeling van de klimaatinstallatie en de koppeling met het KNX-systeem, volgens het bestek dat adviesbureau De Blaay-Van den Bogaard schreef.

Werktuigbouwkundige installatie      

Ronny Koks, Bedrijfsleider W bij Van Dijnsen: “Naast riolering, hemelwaterafvoer, sanitair, water- en gasinstallatie leveren wij luchtbehandeling, verwarming en koeling, regeltechniek en een KNX-installatie voor het Norbertus Lyceum. Coneco werkt voor ons de regeltechnische schema’s van de primaire installatie uit, levert de hardware, integreert de KNX-installatie voor de naregelingen en maakt de regeltechnische omschrijving.”

Onze filosofie is dat samenwerken leidt tot het beste resultaat in kwaliteit

Ronny Koks, bedrijfsleider W bij Van Dijnsen

Samenwerking als kernwaarde

“Voor Van Dijnsen staat kwaliteit hoog in het vaandel en daarbij is samenwerking een van de kernwaarden. Onze filosofie is namelijk dat samenwerken leidt tot het beste resultaat in kwaliteit. De samenwerking tussen Van Dijnsen en Coneco is goed. In de communicatie vinden wij duidelijkheid en transparantie essentieel, ook als het antwoord op een vraag niet het gewenste resultaat oplevert. Onze overleggen zijn altijd inhoudelijk en constructief, we vinden elkaar in het hoge kennisniveau van beide organisaties.”

Uitdagingen oudbouw

“Het project bij het Norbertus Lyceum kent een aantal interessante uitdagingen, met name op logistiek gebied in het gedeelte oudbouw. Het oude gebouw is monumentaal en dat brengt beperkingen bij de uitwerking van de installatie met zich mee. Technisch gezien gaat het dan vooral om bouwkundige zaken bij de oudbouw. In die oudbouw zijn nog cv-ketels geplaatst om hier naar het hogere temperatuurtraject te kunnen gaan. De oplossing wordt uitgewerkt in de vorm van een gecombineerde toepassing van cv-ketels en lucht/water warmtepompen.”

Naar de eerste verdieping

“De bouw- en sloopwerkzaamheden bij Norbertus zijn momenteel in volle gang. De sloop van het niet-monumentale gedeelte is inmiddels afgerond. Het sloopgedeelte van de oudbouw en de herstelwerkzaamheden van de bouwkundige schil worden nu uitgevoerd. De fundering van de nieuwbouw is gereed en er wordt op dit moment hard naar de eerste verdieping toe gewerkt. De opbouw van het sportgedeelte start dit voorjaar.”

Bent u benieuwd naar een van onze andere projecten bij scholen, lees dan de blog over KBS De Griffioen.

Afbeelding Norbertus Lyceum: copyright BDG Architecten

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep