Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Vertrouwen als basis voor samenwerking KIN en Coneco

Projectrealisatie

Coneco begrijpt altijd wat we bedoelen én wat onze klant nodig heeft. De vraag van onze klant staat voor hen centraal.

Johan Branten, Senior Projectleider KIN Installatietechniek

Voor het nieuwe cultuurcentrum in Etten-Leur schakelt KIN Installatietechniek de regeltechnische kennis van Coneco in. Johan Branten: “Coneco is oplossingsgericht en denkt altijd met ons mee. Onze samenwerking heeft een gouden randje.”

In opdracht van de gemeente Etten-Leur bouwt Bouwbedrijf Vrolijk het nieuwe cultuurcentrum De Nobelaer. Modern, energiezuinig en met duurzame toepassingen als warmtepompen en zonnepanelen. Onze opdrachtgever KIN Installatietechniek realiseert de werktuigbouwkundige installaties. Johan Branten, Senior Projectleider bij KIN: “Coneco verzorgt de regeltechnische werkzaamheden voor ons, inclusief bekabeling via Gouda Elektrotechniek. Van luchtbehandeling en warmtepompen tot fancoil units, de regeltechniek van Coneco zorgt ervoor dat de afstemming tussen al onze installatiecomponenten prima werkt.”

Klant centraal

“KIN voert vooral projecten in de utiliteitsbouw uit”, aldus Johan. “Bijvoorbeeld schoolgebouwen, distributiecentra, verzorgingshuizen en cultuurcentra zoals De Nobelaer. Als werktuigbouwkundigen zijn wij vooral bezig met het wat grovere werk van de installatie, zoals het aanbrengen van verwarmings- en koelleidingen, het plaatsen van luchtbehandelingskasten en warmtepompen. Daarbij schakelen we graag Coneco in als specialist voor de meet- en regeltechniek: zij hebben de kennis in huis om verschillende installaties ‘aan elkaar te knopen’. Als we ze een regeltechnische vraag voorleggen, begrijpen ze meteen wat wij bedoelen én wat onze klant nodig heeft. De vraag van onze klant staat voor hen centraal.” 

Gebruikseisen

Bij Coneco is Assistent Projectmanager Frans Bogaerds medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het project: “De Nobelaer is een flexibel gebouw. Het is dus belangrijk rekening te houden met de eisen van de verschillende ruimtes zoals een bibliotheek, stilteruimte, muziekschool en theater. Daarom is er bijvoorbeeld niet één lbk voor het hele gebouw, maar zijn de installaties gesegmenteerd naar gebruik. Zo heeft de luchtbehandeling in de theaterzaal een specifieke, eigen regeling voor een aangenaam klimaat, bijvoorbeeld wanneer er bij aanvang van een voorstelling veel bezoekers tegelijkertijd binnenkomen. Coneco maakt de koppeling met dit systeem en realiseert de visualisatie ervan in Priva.”

Coneco is oplossingsgericht en denkt altijd mee. Onze samenwerking heeft een gouden randje.

Johan Branten, Senior Projectleider KIN

Beste eindresultaat
Johan: “Voor die uiteenlopende ruimte-eisen zijn diverse installaties nodig, waarbij alle facetten op elkaar moeten zijn afgestemd. Dat is best een uitdaging. Niet alleen qua binnenklimaat, maar ook qua geluidsniveau: in de bibliotheek moet het stil zijn, in het theater moet het geluid gedempt. Coneco lost dit op door goede regeltechnische schakelingen te maken, waardoor onze installaties zo geluidsarm mogelijk zijn.” Frans: “Die verschillende segmenten leiden tot veel regeltechniek, wat ook voor de planning een uitdaging is. Voor ons staat daarbij voorop, dat we samen met KIN werken aan het beste eindresultaat. Zodat Etten-Leur een mooi cultuurcentrum krijgt, waar bezoekers met plezier naartoe gaan.”   

Vertrouwen

Frans werkt graag samen met de mensen van KIN: “Ze zijn vriendelijk, flexibel en voor ons is het erg prettig met vaste contactpersonen te werken.” Johan beaamt dit: “Dat is wat onze wederzijdse samenwerking zo sterk maakt: wij werken met projectteams en bij Coneco is er ook een vast team dat voor KIN werkt. We weten van elkaar wat bedoeld wordt, we verstaan én vertrouwen elkaar. Dat geeft onze samenwerking een gouden randje.”

Benieuwd naar andere projecten in de utiliteitsbouw, lees dan onze blogs over Strabrecht College, Revalidatiecentrum Markant en Stadsschouwburg Middelburg

Afbeelding: De Nobelaer Etten-Leur

volg coneco 2

Volg ons voor meer blogs en inspiratie

We willen u informeren en inspireren met mooie cases, interessante blogs en bevlogen vakinhoudelijke verhalen. Volg ons via onze sociale kanalen.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep