Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Optimale samenwerking bij nieuwbouw Martha Flora

Projectrealisatie
Eric Keesen, Technisch specialist en projectleider Van Vliet Installatie

Bij de nieuwbouw van Martha Flora, gespecialiseerd in dementiezorg, realiseert Van Vliet Installatie de technische installaties. Eric Keesen: “Coneco verzorgt de meet- en regeltechniek. Het is altijd prettig met ze samen te werken.”

Bij Martha Flora wonen mensen met dementie, die niet meer thuis kunnen wonen. In dertien locaties verspreid over Nederland biedt Martha Flora verpleeghuiszorg in een beschermde leefomgeving. Alle bewoners hebben een ruime, comfortabele privé zorgstudio en maken gebruik van de Meander, een gemeenschappelijke ruimte met een eetkeuken, huiskamer, bibliotheek, atelier en buitenruimte. Deze nieuwe locatie net buiten het centrum van Goes biedt, verdeeld over twee verdiepingen, plaats aan 28 bewoners. 
De zorgvastgoedontwikkelaar is Bogor Projectontwikkeling, het pand is ontworpen door Kolpa Architecten en het gebouw wordt gerealiseerd door bouwkundig aannemer Hooyberghs Bouw. Ravestein Bouwmanagement verzorgt het projectmanagement, vanaf aankoop grond tot en met sleuteloverdracht. Onze opdrachtgever Van Vliet Installatie realiseert alle technische installaties en schakelt Coneco in voor de regelingen daarvan.  

“Coneco verzorgt de meet- en regeltechniek. Het is altijd prettig met ze samen te werken.”

Eric Keesen, technisch specialist/projectleider bij Van Vliet Installatie

W- en E-installatie

Eric Keesen, technisch specialist/projectleider werktuigbouwkundige installaties bij Van Vliet, is nauw betrokken bij de bouw van Martha Flora. “Aan de hand van bestek en tekeningen van installatieadviseur M3E maakten wij een offerte voor de W- en E-installaties, waarna we van Hooyberghs de opdracht kregen deze te realiseren. Het werktuigbouwkundige deel omvat onder andere warmtepompen voor de luchtbehandelingsinstallatie, vloerverwarming c.q. vloerkoeling en warmtapwaterinstallatie. Voor het elektrotechnische deel realiseren we onder meer verlichting, elektra algemeen en – in samenwerking met Welvaarts – de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, data-installatie en zorg-oproepinstallatie.”

Comfortabel binnenklimaat

Coneco realiseert de regeling van de werktuigbouwkundige installaties met Priva Blue ID. Robert Overbeek, die als projectleider meet- en regeltechniek van Coneco aan dit project meewerkt: “Wij leveren de regelinstallaties voor het klimaatbeheer, ventilatiesysteem en warmtapwater. Hierover hebben Eric en ik nauw contact, we communiceren veel over de werkzaamheden. Het is erg belangrijk dat de bewoners een prettig binnenklimaat ervaren.
Een change-over systeem zorgt voor een aangename temperatuur in de zorgstudio’s en gezamenlijke ruimtes. Bij lagere buitentemperaturen door vloerverwarming en geconditioneerde verse lucht, bij hogere buitentemperaturen door vloerkoeling en gekoelde verse lucht. Warmte en koude worden opgewekt met lucht/water warmtepompen op het dak, waarop ook zonnepanelen liggen. De aparte installatie voor warmtapwater werkt tevens met lucht/water warmtepompen. Voor extra comfort hebben alle zorgstudio’s een eigen Priva Comforte ruimteregeling.”

Optimale samenwerking

Het project verloopt tot dusver volgens planning, Martha Flora hoopt de eerste bewoners dit voorjaar te verwelkomen. Eric: “Omdat we rekening moesten houden met de beschikbare ruimte, zowel in de technische ruimtes als boven het verlaagde plafond, was een gedegen werkvoorbereiding noodzakelijk. Mede door de goede samenwerking met de opdrachtgever en Hooyberghs verloopt de projectuitvoering voorspoedig. Ook de samenwerking met Coneco en hun technische ondersteuning zijn optimaal – net als bij alle andere projecten die we met ze realiseren. Zowel in het voortraject, als bij de technische voorbereiding en uitvoering is het erg prettig met Coneco te kunnen samenwerken.”

Bent u benieuwd naar andere projecten bij woonzorg- en revalidatiecentra, lees dan onze blogs over Careyn Maria-Oord, Markant en Hoogstede.

Afbeelding: Martha Flora, Goes

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep