Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Aangenaam klimaat voor woonzorgcentrum Careyn Maria-Oord

Projectrealisatie

"We hebben de werkzaamheden zo kunnen plannen, dat de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt werd."

Tom Jacobs, Sales

Voor het welzijn van de bewoners van Careyn Maria-Oord in Vinkeveen is een constant klimaat essentieel. Met opdrachtgever Groen & Aldenkamp Technisch Beheer moderniseerde Coneco de regeling van het klimaatbeheer in het woonzorgcentrum. Mocht er desondanks een storing optreden, dan lossen we die gezamenlijk zo snel mogelijk op. 

Onze opdrachtgever Groen & Aldenkamp Technisch Beheer verzorgt al jaren de technische installaties voor verschillende locaties van zorgorganisatie Careyn. Zo ook voor woonzorgcentrum Careyn Maria-Oord, dat in een groene en waterrijke omgeving in Vinkeveen is gevestigd. De combinatie van wonen, welzijn en zorg staat hier centraal. Behalve het zorgcentrum staan op het terrein ook een verpleeghuis, een behandelcentrum en woningen voor kleinschalig wonen en zelfstandige ouderen. Voor een comfortabel binnenklimaat bij Careyn Maria-Oord moderniseerde Coneco in opdracht van Groen & Aldenkamp Technisch Beheer de regeltechniek van de klimaatinstallatie.  

Jarenlange samenwerking 

Ook voor Coneco is het woonzorgcentrum bekend terrein, want Groen & Aldenkamp Technisch Beheer schakelt ons regelmatig in voor de meet- en regeltechniek van het klimaatbeheer. Een samenwerking die al jarenlang erg prettig verloopt. Eerder mochten we de klimaatinstallaties in twee van de gebouwen al ombouwen naar Priva en nu hebben we de installaties van de overige gebouwen op het terrein ook gemoderniseerd. Er zijn in totaal zeven regelkasten, waarvan we er vier hebben vervangen en drie hebben omgebouwd. We regelen alle installaties met Priva Blue ID. 

Puzzelen met de planning    

Qua planning was de modernisering van het klimaatsysteem een flinke puzzel: zeker in een woonzorgcentrum is het belangrijk dat de bewoners minimale hinder van de werkzaamheden ondervinden, met name de bewoners die intensieve zorg nodig hebben. In nauw overleg met Careyn hebben Groen & Aldenkamp Technisch Beheer en Coneco de werkzaamheden zo kunnen plannen, dat de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt werd. 

Welzijn van bewoners

Bij dit project werkten we nauw samen met Bas Hoogendoorn, Manager Service & Onderhoud bij Groen & Aldenkamp Technisch Beheer. Wat vindt hij van onze samenwerking? Bas: “Wij schakelen Coneco al jaren in voor de regeltechniek. Het is een fijne partij om mee te werken en er is veel kennis in de organisatie aanwezig. We kunnen op elkaar vertrouwen, wat bij een project als Careyn Maria-Oord erg belangrijk is. In een woonzorgcentrum moet het klimaat vooral constant zijn. We zorgen ervoor dat het in de winter binnen warm is en in de zomer juist koel. Voor het welzijn van de bewoners, die veelal op leeftijd zijn, is het belangrijk dat we daarop sturen.” 

Snel en adequaat oplossen

Bas vervolgt: “Wij garanderen Careyn een constant klimaat, maar het gaat hier wel over techniek, dus er is weleens een storing. Dan is het zaak snel te reageren en de storing adequaat op te lossen. Dat kunnen we echter niet alleen. Voor de regeltechniek schakelen we graag Coneco in, zodat we de storing snel gezamenlijk kunnen oplossen. Een prettige samenwerking!”. En daarmee zijn wij het volledig eens. 

Bent u benieuwd naar andere projecten van Coneco in de gezondheidszorg, lees dan onze blog over Revalidatiecentrum MarkantWoonzorghuizen Marente of Woonzorgcentrum Hoogstede

Ontwerp en beeld: EGM architecten   

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep