Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzame warmteopwekking voor appartementen De Eenhoorn

Projectrealisatie

Het Amsterdamse appartementencomplex De Eenhoorn is energiezuinig en duurzaam. Patrick Klop is Projectleider bij Mampaey Installatiebedrijven. Hij vertelt meer over dit project en de samenwerking met Coneco.  

De woningen in appartementencomplex De Eenhoorn in Amsterdam-Oost zijn zeer energiezuinig. Ze zijn onder andere voorzien van zonnepanelen en hebben geen gasaansluiting. Een collectieve water-lucht warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water in de appartementen. In opdracht van Mampaey Installatiebedrijven levert Coneco de regeltechnische installatie. Technisch Buro Klomp is de hoofdaannemer bij de bouw van de woningen, die door woningcorporatie Ymere worden verhuurd.

Duurzame warmteopwekking

Patrick Klop is als Projectleider van Mampaey nauw bij dit project betrokken. “Mampaey zorgt bij De Eenhoorn voor de complete warmteopwekking en verwarming, de distributie daarvan en de binneninstallatie in de woningen. Wij realiseren de binneninstallatie in opdracht van ERA Contour en de verdere opwekking en distributie voor Iederzon. Het project bestaat uit twee fases, waarvan de eerste medio oktober vorig jaar is opgeleverd. De bouw van de tweede fase is nu in volle gang, die oplevering is voor het einde van dit jaar gepland. Bijzonder is de duurzame warmteopwekking bij de gasloze woningen in De Eenhoorn. Deze wordt voor de verwarming gerealiseerd met laagtemperatuur buitenlucht warmtepompen op het dak en voor het hoogtemperatuur tapwater met boosterwarmtepompen in de technische ruimte.”

“Omdat we Coneco vaker inschakelen voor de regeltechniek weten we uit ervaring dat ze deskundig, adequaat en flexibel zijn.”

Patrick Klop – Projectleider Mampaey Installatiebedrijven

Goede samenwerking

Voor de regeltechnische installatie van De Eenhoorn levert Coneco de regelkasten, software, veldapparatuur, bedien-pc en de bekabeling (via Gouda Elektrotechniek). Niet alleen bij dit project, ook bij andere mooie projecten werken we regelmatig samen. “En die samenwerking verloopt bijzonder goed”, aldus Patrick. “Ook nu hebben we voor Coneco gekozen. De prijs-kwaliteitverhouding van de werkzaamheden is goed en omdat we Coneco vaker inschakelen voor de regeltechniek weten we uit ervaring dat ze deskundig, adequaat en flexibel zijn.”

Eén aanspreekpunt

Thomas van Horssen is namens Coneco nauw bij De Eenhoorn betrokken. “Voor ons is het ook prettig samenwerken met Mampaey: ze maken een goed ontwerp, de planning is prima en er zijn weinig onduidelijkheden. Als Project Engineer heb ik zicht op het hele project en ben ik verantwoordelijk voor verschillende aspecten, waaronder de opstelling van het regeltechnisch ontwerp, de software en de inbedrijfstelling. Mampaey heeft daardoor één aanspreekpunt voor alle technische vragen, zowel in het voortraject als op de locatie én bij de nazorg. Komen er straks bij de inbedrijfstelling eventueel wijzigingen of restpunten naar voren, dan kan ik die meteen oppakken. Die variatie in mijn werk vind ik fantastisch.”

Bent u benieuwd naar onze andere projecten over duurzame warmteopwekking, lees dan de blogs over Servicecentrum Interzorg, IKC Borgman Ebbinge en Triodos Bank.

Afbeelding: De Eenhoorn, via Ymere

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep