Logo Coneco

Volg ons

blog

Werken bij Coneco: Arjan is Projectleider MRK

Werken bij

Je moet het vooral leuk vinden om technische puzzels rond meet- en regeltechniek op te lossen. Door mijn ervaring ken ik voor 80% de standaardoplossing voor de meet- en regeltechniek van het binnenklimaat, maar die overige 20%? Daar zet ik nou graag mijn tanden in!

Projectleider MRK? Wat moet je daar voor weten en kunnen?

Dit is geen startersfunctie. Er moet wel wat vlees op het bot zitten, zeg maar. Ik heb zelf algemene operationele techniek op de HTS gedaan. Hier leer je de meet- en regeltechniek al goed. De post-hbo-opleiding MRK-C heb ik gedaan toen ik begon met werken in de meet- en regeltechniek branche. Maar ik heb hier ook collega’s die zijn begonnen als inbedrijfsteller of servicemonteur en die zijn doorgegroeid naar projectleider. Zij hebben dan wel – in de baas’ tijd- en ’s avonds zitten blokken op een studie. Meestal is de vooropleiding voor mijn functie elektro-, procestechniek of werktuigbouwkunde, maar dan wel met meet- en regeltechnische vakken in het pakket. Het grootste deel van mijn functie leer je in de praktijk. En van je collega’s. Omdat we vooral met Priva werken moet je als projectleider ook Priva Certified Engineer zijn. Dat hoeft niet meteen, hoor! Die opleiding krijg je van Coneco en Priva! Oh ja, een rijbewijs is ook wel handig. De auto krijg je van de zaak.

Hoe ziet jouw dagelijks werk eruit?

Mijn werk heeft twee kanten: intern werken en denken en extern aan de slag bij klanten.
Bij Coneco ‘thuis’ ben ik veel aan het nadenken en puzzelen: principeschema’s opzetten of controleren, regeltechnische omschrijvingen maken, software en regelkastschema’s controleren en soms aanpassen. Daar heb je echt wel zitvlees voor nodig.
Daarnaast werk ik veel samen met collega’s: technische input geven aan onze offertemakers, ontwerpgegevens verzamelen voor de tekenaars, met de projectmanagers lopende zaken doornemen, sparren met objectbeheerders, software engineers, inbedrijfstellers of service technici. Bij (eind)klanten ben ik aan het werk om bijvoorbeeld de bestaande installatie en situatie op te nemen. De ene dag woon ik de kick off van een project bij. De andere dag ik ga op pad met een van onze accountmanagers, om hem technisch bij te staan. Ook ben ik 1-op-1 in bespreking met de eindklant, bijvoorbeeld op een bouwvergadering, meestal op technisch inhoudelijk niveau. Dat vereist wel inlevingsvermogen; wat kan, weet of begrijpt die klant? Ik spreek met niet-technisch ambtenaren, maar ook met supertechneuten. Omgaan met mensen moet je echt ook leuk vinden in deze technische functie.

Wie zijn jouw klanten?

Ik werk voor eindklanten. Mijn klanten zijn heel verschillend: Heineken, Schiphol, Beurs WTC… Maar ik bezoek ook kazernes; defensie is ook een eindklant van ons. Of politiebureaus, stadhuizen, ziekenhuizen, hoge scholen, universiteiten… Er werken hier trouwens ook collega Projectleiders MRK die vooral installatiebedrijven als klant hebben.

Wat vind jij zo leuk aan je functie?

Dat ik zo veel met de techniek bezig ben. Dit is een heel technische functie, mét verantwoordelijkheden en weinig vergaderen. En dat ik hier ook veel nieuwe problemen krijg om zelf of met mijn collega’s op te lossen. Dat ik heel inhoudelijk bezig ben, dingen moet opzoeken, uitpluizen… Nieuwe dingen uitdenken vind ik écht leuk!

Wat maakt Coneco tot een prettige werkgever?

Coneco is flexibel. Als het handig is, bijvoorbeeld omdat ik een dag veel op pad moet, dan werk ik een ochtend thuis. En als je eerder of later wilt beginnen, bijvoorbeeld vanwege de file of omdat je de kinderen naar school moet brengen of halen, dan kan dat gewoon. Coneco stimuleert eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap; die moet je gewoon pakken.
Andere mooie is dat Coneco veel opleidingskansen biedt, onder andere met de Coneco Groeiacademie. Daarnaast zijn er veel interne cursussen waar iedereen aan mag deelnemen. De receptioniste kan ook een technische cursus volgen. Iedereen in het bedrijf weet zo waar we mee bezig zijn en krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen. Dat vind ik mooi, voor mezelf, maar ook voor mijn collega’s.

Vacature Projectleider MRK

Coneco is op zoek naar een Projectleider MRK. Lees hier meer over de vacature

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep