Logo Coneco

Volg ons

blog

We laten u van twee walletjes eten

Coneco

Veel opdrachtgevers kennen Eelco van Veen als project manager. Naast deze functie houdt hij zich sinds kort ook bezig met de totale projectorganisatie binnen Coneco. Waarom? Omdat hij ziet dat het beter en soms sneller kan. Hij wil voor elk project het beste team. Eelco legt uit hoe: “We laten u van twee walletjes eten!”

“Een project manager moet overzicht houden over verschillende projecten tegelijkertijd. Het is belangrijk dat hij goed kan plannen, budgetteren en bewaken. Maar dat is wel héél kort door de bocht. Ik vind zelf dat een project manager van alle facetten van het project (minimaal) een beetje moet kunnen en weten. Van het regeltechnisch ontwerp, de engineering tot aan inbedrijfstelling.

Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik vaker over ‘de schutting’ kijk om te weten hoe andere klantteams werken. Ik wil weten wat collega’s allemaal kunnen. Soms geef ik ongevraagd advies of bemoei ik me met de organisatie en processen. Als ik verbeterkansen zie, mogelijkheden voor versnelling of optimalisatie dan deel ik die.”

Drang tot verbetering

Eelco’s drang tot verbetering betekende in de praktijk dat hij voor sommige van ‘zijn’ projecten expertise uit andere klantteams consulteert of zelfs inschakelt. “Ik wil de beste oplossing bieden en soms is iemand uit een ander klantteam op een bepaald onderdeel meer gespecialiseerd dan iemand uit mijn team.”

Niet alleen als het om de beste inhoudelijke of technische oplossing gaat, stelt Eelco een bijzonder team samen. “Als ik een opdracht heb in het zuiden van het land en ‘mijn’ objectbeheerder of inbedrijfsteller is die week vooral in het noorden aan de slag, dan laat ik een klant toch niet onnodig wachten? Binnen Coneco leg ik de vraag op tafel wie mijn project helpt versnellen. Ik wil het beste team voor elk project. Zo werken we niet alleen in compacte klantteams, maar afhankelijk van tijd en techniek ook in op maat gesneden, flexibele projectteams. We laten onze opdrachtgevers graag van twee walletjes eten.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep