Logo Coneco

Volg ons

blog

Training Priva Gebouwbediening voor Van Dijnsen

Groeiacademie

Al sinds 1965 heeft Van Dijnsen ervaring op het gebied van elektrotechnische, werktuigbouwkundige en beveiligingsinstallaties. Vanuit het hoofdkantoor in Breda bedient Van Dijnsen heel Nederland en verzorgt projecten van ontwerp tot onderhoud. Voor het beheer en onderhoud van gebouwinstallaties organiseerde Coneco voor Van Dijnsen een incompany training Priva Gebouwbediening.

Training van Dijnsen 2

De vakmensen van Van Dijnsen lopen voor op het gebied van installatietechniek. Deze specialisten hebben niet alleen ruime ervaring, maar ze willen ook continu op de hoogte zijn van de laatste inzichten. Zo zocht opleidingscoördinator Jochem van Beek, een specialistische training om kleine storingen aan Priva Gebouwbediening op locatie of op afstand snel op te kunnen lossen. 

De training Priva Gebouwbediening bleek een korte en krachtige training. In een dagdeel hebben veertien medewerkers in twee groepen de Priva-kasten en software bestudeerd.”

Jochem van Beek, opleidingscoördinator bij Van Dijnsen

Korte en krachtige training

“Onze meet- & regelspecialisten kennen de ins en outs van Priva software en installaties. Voor hen is het oplossen van een storing of het plegen van onderhoud een fluitje van een cent. Maar bij onze werkvoorbereiders, service monteurs en service technici is deze kennis en ervaring nog te onbekend. Om onze opdrachtgevers snel te kunnen helpen, hebben we gezocht naar bijscholing.”

De training Priva Gebouwbediening bleek een korte en krachtige training. Jochem: “Omdat we graag allemaal dezelfde taal willen spreken, hebben we besloten deze training in company te laten organiseren. Dat scheelt onze mensen ook reistijd. In een dagdeel hebben veertien medewerkers in twee groepen de Priva-kasten en software bestudeerd.”

Wat heeft deze training opgeleverd? 

Arian, servicemonteur bij Van Dijnsen: “Vóór deze training was alles aan de Priva kasten voor mij abracadabra. Wat betekenen de lichtjes? Welke knoppen hebben welke functies? Dat is me nu allemaal goed uitgelegd. Nog fijner is dat we er ook echt mee aan de slag gingen. Dat praktijkgerichte zorgt ervoor dat ik het beter begrijp, maar ook beter onthoud. Ik heb het idee dat ik nu een goede opstap heb voor de basis.”

Met deze training als basis kan ik nu een storing bekijken en de juiste persoon sturen of zelf een simpele storing verhelpen.

Jordi, werkvoorbereider bij Van Dijnsen

Ook werkvoorbereider Jordi vond de training nuttig en leuk. “Normaal komt een storing via de mail binnen en dan zet ik het meestal direct door naar de service technicus. Maar die is niet altijd snel ter plaatse. Met deze training als basis kan ik vanuit kantoor inloggen en de storing goed bekijken en de juiste persoon sturen of zelf een simpele storing verhelpen. Een temperatuurklacht kan ik nu wel direct op afstand verhelpen. Dat scheelt werk voor mijn collega’s buiten en onze klant is sneller geholpen.” 

Van elkaar leren

Groot voordeel van de training vinden Jordi en Arian de manier waarop deze wordt gegeven. Arian: “Een stukje theorie en direct ermee aan de slag in de praktijk. Die afwisseling werkt voor mij heel goed.” Jordi vond het prettig dat hij de cursus met collega’s deed die verschillende functies hebben: “Een servicemonteur brengt weer andere vragen in dan een servicetechnicus of ikzelf. Zo leer je van elkaar, en ook over elkaar. Dat helpt ons in ons werk en in de samenwerking.”

Een aanrader? “Ja zeker”, vindt Arian. “Met het overzichtelijke handboekje, regelschema en een laptop kan ik simpele storingen vanaf nu wel zelf oplossen. Zeker als ik ervaring in de praktijk blijf opdoen. Dit soort technieken leer je het best als je het regelmatig doet.”

Coneco organiseert trainingen Priva Gebouwbediening op 19 aug, 16 sep, 25 nov en 9 dec. In april t/m juli zijn we reeds volgeboekt. De trainingen vinden plaats in de ochtend op onze vestiging te Alblasserdam. Liever een in company training? Neem dan contact op met Arnout Janze. Meer weten over deze training?

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep