Logo Coneco

Volg ons

blog

Re3Com achter de schermen: het Sales-team

Re3com

Wie is de stille kracht achter de principeschema’s en planningen? Wat gebeurt er op locatie? Hoe werkt de ‘noordelijke nuchterheid’? In een drieluik maakt u kennis met de Re3com-teams en hun werkwijze. We starten met Sales. Ramon Bokhorst stelt zijn team aan u voor!

Waar begint de verkoop? Dat gebeurt op verschillende manieren. Een opdracht kan via-via komen. We doen koude, maar meestal warme acquisitie. Of we mogen weer offreren aan een vaste klant; bijna 60% van onze projecten bestaat uit renovatie. In het verleden verzorgde Re3com – blijkbaar naar tevredenheid – de meet- & regeltechniek. De meeste opdrachten komen voort uit een aanbesteding.

Op pad

Om een offerte- en/of aanbestedingstraject administratief én inhoudelijk goed uit te voeren, vorm ik samen met Marceline Keizer en Johan van Elk een hecht team. Marceline houdt de planning, doorloop en kansen nauwlettend in de gaten. Zij plant mijn agenda in, praat me bij, zorgt dat onze ‘offertebak’ met alle inhoudelijk stukken overzichtelijk, actueel en op orde is. En, niet onbelangrijk, Marceline stuurt me op pad als zij het gevoel heeft dat ik langs een nieuwe of oude opdrachtgever moet. Marceline is onze stille kracht als het om nieuwe opdrachten gaat.

Van sparren naar budget-raming

Naast een administratief helder en gesmeerd proces is uiteraard de inhoud en opdrachtbeschrijving van groot belang. Daarvoor hebben we Johan van Elk. Zonder Johan geen offerte. Hij maakt voor aanvang van elke aanvraag – vaak op basis van het bestek en ontwerpen die we van de offerteaanvrager krijgen – een functielijst, wat de offerte inzichtelijker maakt. Hij bekijkt of er speciale software geschreven moet worden of de bestaande regelkasten nog voldoen. Als hij wil sparren, roept hij de jongens van het Projecten-team of Techincal Support erbij. Soms adviseert hij – zeker bij renovatieprojecten – een tweede bezoek op locatie voor detailopname. Dan maakt hij een eerste budget-raming, de basis voor de uiteindelijke offerte.

Noordelijke nuchterheid

Zo’n offerte moet in mijn ogen reëel zijn. Re3com neemt graag de regie en verantwoordelijkheid voor een project. We komen onze afspraken na en bieden garantie over het totaal zonder meerwerkkosten. Ik vind meerwerk alleen acceptabel als er wordt afgeweken van het oorspronkelijke ontwerp. Wanneer er dus echt iets anders wordt gemaakt dan besproken. Dit voorkomen we door in het voortraject aannames en uitsluitingen zoveel mogelijk uit offertes te laten, en ‘op pad’ te gaan met eerlijke getallen. Dat noemen wij bij Re3com de noordelijke nuchterheid; geen praatjes, luchtkastelen en loze beloften. Als je eerlijk bent naar jezelf moet je dat ook naar de potentiële opdrachtgever zijn. Als drie-eenheid zijn Marceline, Johan en ik kritisch op elkaar en elkaars werk. Wij gaan voor resultaat binnen budget en deadline. Dat kun je realiseren als je in het voortraject extra aandacht aan de opdracht besteedt.”

Voortdurend leren

Na gunning van offerte draagt Sales het project over aan de uitvoering. Ramon: “Dat betekent niet dat we niet meer omkijken naar het project! Als Sales zitten we zeker richting oplevering nog regelmatig samen om met de technisch specialisten het geoffreerde en bestede budget te vergelijken. Zo proberen begrip te houden over wederzijdse beslissingen en leren we van onze keuzes en calculaties.”

Hebt u een aanbesteding of opdracht die u op hoogwaardig niveau, binnen budget en deadline wilt laten realiseren? Bel me voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek op basis van ‘noordelijke nuchterheid’.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep