Logo Coneco

Volg ons

blog

Prachtige leer-werkomgeving voor schoolverlaters, afstudeerders en stagiaires

Werken bij

We weten uit ervaring dat een loopbaan niet altijd volgens de gebaande paden of via de geijkte opleidingen verloopt, terwijl het gevraagde niveau wel degelijk aanwezig is. Eigenschappen en talenten van jonge mensen zijn van even grote waarde als de benodigde diploma’s – en misschien wel groter. Dat bewijst ‘onze’ Thomas.

Na het vmbo ging Thomas naar de MTS elektrotechniek. Tijdens zijn schooltijd had hij een bijbaantje; hij ‘zat’ op zijn zeventiende al in de paneelbouw en bekabeling. Na de MTS ging hij naar de HTS. Hier zou hij een duaal traject gaan volgen: drie dagen werken, twee dagen naar school. Het liep iets anders…
Thomas (links op de foto): “Via school kwam ik bij het leerbedrijf Coneco terecht. Het leek me een mooi en prettig bedrijf. Bovendien sloot het aan bij mijn bijbaan. Of ik alvast in de zomervakantie kon beginnen? Gelijk in het diepe en gelijk vijf dagen in de week? Daar had ik wel zin in! Het prettige was dat ik al heel snel van alles kon bekijken, zien en meemaken. Ik kon met iedereen meelopen en aan iedereen vragen stellen. Ik merkte meteen dat ik software maken uitdagend vond. Zo leerde ik bij Coneco in de vakantie de beginselen van het programmeren voor meet- en regeltechnische projecten.”

Interessant werk én opleiding ineen

“Toen de vakantie was afgelopen, bleek dat mijn werkzaamheden en interesses onvoldoende aansloten bij mijn elektrotechnische opleiding… Ik moest op zoek naar een nieuwe opleidingsplaats. Maar ik had het zo naar mijn zin bij Coneco; het werk, de mensen, de kansen en de interne opleiding. Met een clubje van vijf man zaten we twee dagen per week betaald! in de schoolbanken bij Coneco. Ik kreeg mijn opleiding van ervaren Coneco-collega’s, aangevuld met cursussen van erkende instituten. Ik leerde hier heel veel en ik vond het geweldig. Coneco bood me interessant werk en opleiding ineen.”

Nieuwe uitdaging

“Inmiddels werk ik al zo’n tien jaar bij Coneco. Nog steeds sta ik achter mijn beslissing. Hoewel ik een paar jaar geleden echt toe was een nieuwe uitdaging. Ik wilde meer zien. Als software engineer zit je veel op kantoor. Ik heb aangegeven dat ik me verder wilde ontwikkelen, mijn werkzaamheden verbreden. Personeelszaken/HR heeft hiernaar geluisterd; ik mocht vaker op stap met inbedrijfstellers en projectleiders service en onderhoud. Ik heb veel van hen geleerd en zo kreeg ik ook de mogelijkheid nog verder door te groeien. Inmiddels ben ik project engineer. In die functie heb ik zicht op het hele project en ben ik verantwoordelijk voor verschillende aspecten, waaronder de opstelling van het regeltechnisch ontwerp, de software en de inbedrijfstelling. Nieuwsgierig? Lees dan eens de blog over mijn rol bij het project als De Eenhoorn. Hier was ik verantwoordelijk voor de duurzame warmteopwekking van de appartementen.”

Vrij luxe

“Coneco biedt schoolverlaters, afstudeerders en stagiaires een prachtige leer-werkomgeving. Je krijgt de kans om in het vak te groeien, je plek te vinden binnen het brede werkgebied van de meet- en regeltechniek en je steeds maar weer te ontwikkelen: vaktechnisch, maar ook persoonlijk. Daarnaast is de beloning en de baanzekerheid echt goed. Vergeleken met mijn vrienden kan ik stellen dat ik het hier heel goed heb.”

Wil jij ook werken in het mooiste vak ter wereld? Bekijk de mogelijkheden om te switchen vanuit je huidige opleiding naar meet- en regeltechniek: 

Switch van MBO 4

Switch van Associate Degree 5

Switch van HBO

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep