Logo Coneco

Volg ons

blog

Offerte: naast kosteninschatting óók aanzet tot ontwerp

Coneco

Als Sales Engineer is een van mijn taken het opstellen van offertes voor regeltechnische installaties. Mooi werk! Niet omdat ik nou zo’n man van de centen ben, maar vooral omdat onze offertes veel meer zijn dan een kosteninschatting. Voor ons vormt een offerteaanvraag de basis van het ontwerp.

Een offerte is een opsomming van de kosten van producten en diensten. Maar dat vind ik veel te kort door de bocht. Bij Coneco zien we een offerteaanvraag graag als het begin van een mooie samenwerking. En aangezien een goed begin het halve werk is, besteden we veel aandacht aan het opstellen van de offerte, waarin al een groot deel van de creativiteit en het denkwerk zit.

Dat betekent dat we graag veel willen weten over uw offerteaanvraag. Zelfs nadat u ons de gegevens van de installatie heeft verstrekt, hebben we doorgaans nog contact voor meer gedetailleerdere informatie. Pas daarna gaan we nadenken en ontwerpen.
Het mag duidelijk zijn: het ontwerp bepaalt de uiteindelijke offerteprijs. En hoe duidelijker het ontwerp, hoe beter we kunnen meedenken en engineeren.

Het loont om al in het offertestadium na te denken over het ontwerp

We willen dus ‘zo veel mogelijk’ weten als u een offerte bij ons aanvraagt. Daarom hebben we een handige checklist samengesteld. Schroom niet deze erbij te pakken en te delen met uw collega’s!

En dan nog een laatste tip

Laat die offerteaanvraag niet tot het laatste moment op uw digitale bureau liggen. Een simpele forward mail van de offerteaanvraag van uw potentiële opdrachtgever naar mij of naar één van mijn collega’s zorgt ervoor dat wij goed met u kunnen meedenken en u op tijd kunnen voorzien van een scherpe prijs!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep