Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuwe Priva Blue ID C4 regelaar: dé oplossing voor kleine en middelgrote projecten

Priva

Vanaf eind mei lanceert Coneco de nieuwe Blue ID C-lijn: een nieuwe lijn compacte hardware voor gebouwautomatisering. Het systeem is bij uitstek geschikt voor regelpanelen binnen kleine en middelgrote projecten. De nieuwe hardware past door zijn flexibiliteit én veelzijdigheid in talloze omgevingen zoals basisscholen, kantoor- en winkelpanden.

Dick de Jong: “We zijn blij met deze nieuwe regelaar: hiermee bieden we een topproduct dat we voor vele type projecten kunnen inzetten. De kostprijs van deze C-lijn maakt Priva Blue ID toegankelijk voor een nog bredere doelgroep. Daarbij geven we, zoals bij al onze projecten, volledige garantie voor het functioneren van het totaalsysteem. Alles op basis van een vaste prijs, waarbij we garanderen dat er achteraf geen meerwerk in rekening gebracht wordt.”

Voor meer informatie of een offerteaanvraag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Kijk hier voor een handige checklist Offerte Regeltechniek.

Productinformatie

De nieuwe Blue ID C-lijn bestaat uit vier hardwarecomponenten: de C4 controller, de gemengde I/O-module, de universele ingangsmodule en de relaisuitgangsmodule. De controller bevat een krachtige microprocessor, een combinatie van diverse ingangen en uitgangen, een geïntegreerde webserver en vier ethernetpoorten met switch-functionaliteit. Daarmee biedt de C4 controller voor kleine projecten tot maximaal 34 I/O’s of voor regelpanelen in elektrische verdeelkasten vaak een complete oplossing. Wordt het project iets groter, dan kan men de gemengde I/O-module, de universele ingangsmodule of de relaisuitgangsmodule toevoegen. Daarmee wordt de installatie uitgebreid tot maximaal 84 I/O’s. Dit maakt de Priva Blue ID C4 een krachtige, compacte regelaar voor een scherpe prijs.

Eenvoudig

Door de vier ethernetpoorten is de Blue ID C-lijn zeer eenvoudig te koppelen en te bedienen via het internet. De stap naar Internet of Things (IoT) is volledig voorbereid. Het systeem wordt bediend via de gebruiksvriendelijke applicatie TC Manager of een touchscreen, het Priva Blue ID TouchPoint. Dankzij het beperkte aantal hardwarecomponenten is de Priva Blue ID C-lijn gemakkelijk en snel te installeren. De modules klikt men eenvoudig op een DIN rail om ze vervolgens via I/O-buskabels met elkaar te verbinden. Behalve horizontaal kan men de modules ook verticaal monteren. Door het energiezuinige ontwerp en de geringe warmteontwikkeling is de C-lijn ook geschikt voor inbouw in een elektrisch paneel.

Betrouwbaar

Een belangrijke eigenschap van de Blue ID C-lijn hardware is dat deze zowel op wissel- als gelijkstroom kan functioneren. Daarnaast is het systeem zeer betrouwbaar door onder andere galvanisch gescheiden in- en uitgangen en galvanisch gescheiden seriële communicatie. Wanneer de elektriciteit uitvalt, blijft de projectsoftware veilig op de controller bewaard. Daarvoor bevat de controller een ingang voor een SD-card waarop projectsoftware, documentatie en tekeningen kunnen worden opgeslagen. Coneco kan het systeem op afstand van nieuwe beheersoftware voorzien. In zo’n geval test de controller zelf de software, voordat het systeem weer in gebruik wordt genomen. Ook bij plaatsing van extra modules herkent het systeem zelf welke module is bijgeplaatst, wat de kans op fouten minimaliseert.

Belangrijke eigenschappen

  • Modulair en compact
  • Gemakkelijk te installeren
  • Ook verticaal te monteren en geschikt voor inbouw in een elektrisch paneel
  • Flexibel uit te breiden tot 84 I/O’s
  • Veldapparatuur onafhankelijk
  • BACnet BTL gecertificeerd (eind juni 2016)
  • Laag energiegebruik
  • Controllers zijn standaard voorzien van 4 ethernetpoorten met switch-functionaliteit
  • Betrouwbaar door o.a. galvanisch gescheiden in-en uitgangen en galvanisch gescheiden seriële communicatie

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep