Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuw bij Coneco: “Technische uitdaging dichter bij huis”

Werken bij

Daniël (42) is sinds 1 november elektrotechnische engineer bij Coneco. Hij is ‘een man van de praktijk’. Daniel werkte onder meer als installatiemonteur, planner in het loods- en transportwezen, support engineer op een olieterminal en als innovator. Vanuit zijn vorige functie speelden de langere reistijden hem op en hij wilde graag meer tijd besteden aan zijn hobby en andere professie: elektrische gitaren bouwen. Daarom ging Daniël op zoek naar een nieuwe uitdaging dichter bij zijn woonplaats.

Wat waren je wensen voor een nieuwe baan?

“Ik wilde echt minder reistijd hebben, daarom ben ik in een straal van zo’n tien-twintig kilometer vacatures in de gaten gaan houden. Ik was overigens niet zo zeer op zoek naar een nieuwe baan of functie, maar naar een nieuwe organisatie en omgeving waarin ik al mijn kennis en ervaring kan en mag inzetten en waar mijn bijdrage en inzet worden gewaardeerd en ondersteund.”

Voldoet Coneco aan die wensen?

“Aan die eerste voorwaarde zeker, maar dat is geen verdienste van dit bedrijf. Wat ik wél als een enorme opsteker ervaar, is dat er binnen deze organisatie heel veel openheid en warmte is. Dat begon al bij het koffiedrinken. Ik had een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek, ik ben niet zo’n schrijver. Die kennismaking verliep zo natuurlijk en ik voelde oprechte interesse in mij als persoon en niet alleen in mijn CV. Ik vond het ook prettig dat ik kon vertellen over mijn eigen bedrijf: gitaren bouwen. Fijn dat dit voor Coneco geen bedreiging is; dat er plaats mag zijn voor werk naast werk, voor een privéleven naast een baan.”

Fijn dat er ook plaats mag zijn voor werk naast werk, voor mijn eigen bedrijf: gitaren bouwen.

Daniël van Veen, elektrotechnische engineer
Gitaar 2253
Gitaar 6798 2
Gitaar 6991
Gitaar 5159

Ben je geïnteresseerd in de elektrische gitaren van Daniël? Ga dan naar zijn website Unquendor Guitars, a custom guitar experience!

Hoe omschrijf je de sfeer bij Coneco?

“Die openheid en warmte zie ik niet alleen bij de HR-mensen en de directie; iedereen is open, begroet me, helpt me en is geïnteresseerd. Hier zie ik geen kliekjes of clubjes, geen wandelgang-fluister-gesprekken en dat is erg fijn! Ik voel nu al dat mijn aanwezigheid en werk worden gewaardeerd. Ik merk daarnaast dat mensen mij oprecht willen helpen en er de tijd voor nemen om zaken uit te leggen. Op zo’n plek kun je als persoon groeien en is het prettig om te kunnen bijdragen aan de bloei van het bedrijf.”

Wat ga je doen bij Coneco?

“Ik kan en weet veel, maar meet- en regeltechniek is niet mijn specialisme; dat moet ik in de praktijk gaan leren. Ik ben begonnen bij de basis: op de tekenafdeling. Ik hoop dat ik op termijn een rol mag spelen bij het verbeteren en optimaliseren van processen, want daar heb ik veel ervaring mee. Ik vind het een uitdaging om nog professioneler en efficiënter te gaan werken binnen gestelde doelen en budgetten. Zo goed als Coneco is voor zijn medewerkers, zo behandelen ze ook hun klanten. Dat is geweldig, maar er zijn altijd mogelijkheden om nog meer kwaliteit te leveren op een slimmere manier.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Coneco?

“Als je een organisatie zoekt die net zo betrokken is bij haar medewerkers als bij haar klanten dan moet je komen praten! Natuurlijk moet je wel technisch talent in huis hebben en de wil en zin om dat in te zetten. Wil je dat? Pak dan de telefoon of stuur een mail of je cv naar HR.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep