Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuw bij Re3com: “Het gaat me vooral over de inhoud van het vak”

Werken bij

Bennie (45) werkt sinds een jaar als inbedrijfsteller bij Re3com. Hij heeft ervaring als monteur en later als uitvoerder van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties bij een installateur. Hij raakte steeds meer geïnteresseerd en gespecialiseerd in meet- en regeltechniek en volgde vier jaar lang een opleiding. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, kon hij die kennis verzilveren bij een specialist.

Wat waren je persoonlijke doelen voor een nieuwe baan?

Belangrijkste reden om me te oriënteren op een nieuwe werkgever was specialisatie. Ik wilde echt verder in de meet- en regeltechniek, met name in maken van software.”

Voldoet Re3com aan die wensen?

“Mijn belangrijkste wens gaat over de inhoud van het vak. Dat was het hoofdonderwerp tijdens de sollicitatie: hoe gaan we er samen voor zorgen dat ik specialist meet- en regeltechniek word. Ik was bij mijn vorige werkgever een specialist, maar eenmaal bij Re3com begin je weer ‘onderaan de ladder’, het niveau is hier hoog, waardoor je jezelf weer verder kunt ontwikkelen. Het mooie van dit bedrijf is dat opleiding en ontwikkeling in het werk is vervlochten. Naast de interne opleiding bij de Groeiacademie en eventuele externe opleidingen zijn het toch vooral de collega’s die me helpen leren in de praktijk. Ik kan iedereen alles en altijd vragen.”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Re3com?

“Ik vind het echt ongelofelijk hoe goed hier alles geregeld is en dat collega’s de tijd voor me kunnen nemen. Ook prettig dat het niet vreemd is dat ik niet fulltime werk. En dat er om mijn ‘vrije’ dagen heen kan worden gepland. Zodat mijn vrouw en ik de zorg kunnen blijven verdelen over onze kinderen  Ook heel waardevol om te merken is dat ik direct vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg. Wat ook heel ondersteunend werkt, is dat iedereen super positief is ingesteld. Als ik op locatie ben en ik bel met een probleem dan is het nooit te veel en wordt er direct naar een oplossing gezocht.”

Wat ga je doen bij Re3com?

“Ik ben als inbedrijfsteller begonnen. Ik heb het afgelopen jaar al heel veel geleerd over de inbedrijfstelling en over software schrijven. Mijn ontwikkeling gaat in stapjes. Ik verwacht dat ik blijf doorgroeien; in dit vak ben je nooit uitgeleerd. Voor nu is inbedrijfsteller zijn prima. Als ik toe ben aan een nieuwe stap zal er ruimte zijn om het daar over te hebben. Maar voorlopig liggen er nog voldoende uitdagingen.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Re3com?

Het is fijn dat je solliciteert naar werk, niet naar een vacature met een eisenlijstje. Dat maakt dat je een open gesprek kunt hebben over je kunde, kennis en capaciteiten. Tijdens de kennismaking kijken je potentiële collega’s naar je ontwikkelmogelijkheden als persoon én binnen hun bedrijf. Het is prettig dat er meerdere manieren zijn om kennis te maken: via een koffiegesprek, talentenscan, een brief enzovoort. Als je op zoek bent naar iets anders biedt Re3com je een kans je op jezelf, op dit bedrijf en op het vak te oriënteren.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep