Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuw bij Coneco: “De jongens hier hebben altijd lol in hun werk”

Werken bij

Rens (35) werkt sinds een half jaar als servicetechnicus bij Coneco. Als bekabelaar kwam hij Coneco veelvuldig bij projecten tegen. Hij keek op tegen het hoge niveau van ‘de jongens’. Gelukkig won de nieuwsgierigheid naar het meet- en regeltechnisch vak het van zijn twijfels. Rens stapte uit zijn comfort zone en ging op gesprek bij Coneco. Nu leert hij het vak in de praktijk en straalt van trots dat hij de overstap durfde te maken en lid is van ‘de club’. 

Wat waren je persoonlijke doelen voor een nieuwe baan?

‘Werkplezier! Ik zag de jongens van Coneco van een afstand. Nooit gemopper, nooit een slechte dag. Veel lol met elkaar en anderen en altijd bereid om een stap harder te gaan omdat ze zo van hun werk en hun vak houden. Daar kon ik jaloers op zijn. Daarnaast vind ik creativiteit belangrijk in mijn werk; techniek biedt die ruimte. Heel fijn als je je creatieve ideeën kunt inzetten. Laatste voorwaarde is werken bij een baas die personeel ziet als een mens en niet als een nummer.”

Ik voel echt dat ik meegetrokken en opgetild wordt. Dat is een machtig mooi gevoel.”

Rens Post, servicetechnicus 

Voldoet Coneco aan die wensen?

“Zeker. Ik ben zo trots dat ik hier mag werken. En ik heb er zo veel plezier in. Neem alleen al het leren. Eerst op de Groeiacademie met Arnout Janze als Priva-software goeroe. Het geduld en de lol die hij heeft om ons wegwijs te maken is gewoon geweldig. En Nieko Tierie is mijn mentor; ik kan echt altijd op hem terugvallen met vragen. Dat geeft een goed gevoel. Ook heel fijn dat hier geen alfamannetjes werken. Ik keek echt op tegen het niveau en iedereen is bereid je te helpen, dingen te leren en uit te leggen. Ik voel echt dat ik meegetrokken en opgetild wordt. Dat is een machtig mooi gevoel.”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Coneco?

“Als ik je zeg dat me de eerste werkdagen en werkweken heel vaak door veel verschillende mensen is gevraagd hoe het met me gaat, of ik alles kan vinden of iemand me nog ergens mee kan helpen, dan zegt dat genoeg. De sfeer is heel gemoedelijk en prettig. De eerste weken liep ik echt op wolken. Ik beleef hier echt plezier in mijn werk.”

Wat ga je doen bij Coneco?

“Heel in het algemeen: ik ga de techniek voor onze opdrachtgevers laten werken. Eerst bij kleinere en overzichtelijk projecten. En dan voeren we de complexiteit langzaam op. Mijn plafond is hier nog lang niet in zicht. Misschien wel nooit, want techniek schrijdt voort. Dat vind ik ook zo mooi aan dit vak.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Coneco?

“Ik keek echt tegen het niveau van Coneco op. Ik durfde er alleen maar van te dromen hier ooit te kunnen werken. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor een gesprek. Zo zou ik erachter komen wat ik nog moest doen om mijn droom te kunnen realiseren. Dat bleek veel minder dan ik dacht. Coneco biedt je namelijk de kans om in de praktijk te leren. Dus heb je ambities? Bel gewoon! Dan weet je wat je waard bent en wat je moet doen om je ambitie waar te maken!”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep