Logo Coneco

Volg ons

blog

“Na twintig weken stage, een vast contract”

Werken bij

Peter Smit studeert Technicus Engineering Mechatronica mbo 4. Om deze opleiding goed af te ronden liep Peter twee keer stage. Bij zijn tweede stage, bij Coneco, studeerde hij af op het ontwikkelen en verbeteren van een onderhoudsplan. Na twintig weken werd Peter gevraagd om na zijn studie in dienst te treden als software engineer bij Coneco. “Ik hoopte al dat ze me zouden vragen.”

Waarom stagelopen bij Coneco?

“Er zijn meerdere redenen waarom ik bij Coneco heb aangeklopt. De belangrijkste is inhoudelijk: ik ben heel erg geïnteresseerd in gebouwautomatisering, maar ik wist er niks van. De tweede reden was dat ik van velen weet dat dit een goed en fijn bedrijf is. De laatste reden: ik woon in Alblasserdam, ‘om de hoek’ bij wijze van spreken.”

Hoe verloopt je stage?

“Heel goed. Stefan Contant is mijn mentor; hij is software engineer die ik alles kan vragen. Maar als Stefan er niet is zijn er nog meer collega’s die me altijd willen helpen. Het valt me op dat iedereen hier zo veel weet over gebouwautomatisering. Ze zijn slim en het kennisniveau is hier heel hoog. En al die kennis willen ze delen. Dat geldt voor iedereen binnen Coneco; de bereidheid om te helpen is heel fijn. Dat maakt dat ik in korte tijd zo veel leer. In de diepte over programmeren en in de breedte over een gebouw, verschillende installaties en meet- en regeltechniek. Dat ik nu andere stagiairs begeleid bij hun afstuderen, zegt ook veel over mijn ontwikkeling tijdens de stage.”

Stefan 1 Copy 4
Peter (links) samen met medestudenten Tim (midden) en Bernhard (rechts)

Hoe ziet het vervolg eruit?

“Mijn stage is overgegaan in een vast dienstverband. Ik ben nu software engineer en start binnenkort met een interne opleiding. Ik ga ‘maar’ 32 uur werken omdat ik een hbo-opleiding wil gaan volgen. Dit is het begin van mijn carrière. Ik denk dat ik in de komende tien jaar ook echt in functie en inhoud groei. Iedereen blijft minimaal tien jaar bij Coneco; dat zegt veel over de werkcultuur en de open sfeer.”

Wat heeft deze stage jou gebracht?

“Ik wist niks van meet- en regeltechniek, nu heb ik in korte tijd zo veel geleerd! Ik ben enorm gegroeid en ik ben hier in een paar maanden veel volwassener geworden. Ik heb geleerd verantwoordelijkheid te nemen, voor mijn werk maar ook voor mijn eigen leertraject. Ik denk dat ik nu weet hoe je in een bedrijfscultuur kunt en ‘moet’ werken. Verder stralen het enthousiasme en de passie van de collega’s ook op mij af. Ik vind het gewoon fijn om naar mijn stage te gaan. Ik hoopte al snel dat ik mocht blijven.”

Bij Coneco gaat het om wie je bent, wat je kunt en wat je wilt

Peter Smit – student Technicus Engineering Mechatronica mbo 4

Waarom zouden studenten moeten kennismaken met Coneco?

“Omdat je hier kan zijn wie je bent. Ik heb best veel tatoeages en daar word ik soms op beoordeeld. Bij Coneco gaat het om wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Je kunt hier op jouw manier leren en werken tegelijk. Een andere reden is dat je door hier te werken bijdraagt aan een beter milieu want door gebouwen optimaal in te regelen, kun je flink energie besparen. Dat geeft me een goed gevoel. En wat helemaal fijn is, is dat je hier direct als volwaardige collega wordt gezien en niet als de stagiair die alleen de rotklusjes krijgt. Dus ben je derde- of vierdejaars en wil je leren over meet- en regeltechniek en gebouwautomatisering? Kom langs voor een kennismaking!”

BannerWerkenbij
BannerStagemarkt

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep