Logo Coneco

Volg ons

blog

Leren door te doen

Groeiacademie

Coneco en Re3Com zijn lerende organisaties. Niet alleen onze medewerkers leren elke dag weer van collega’s, via kennissessies en trainingen van Coneco Groeiacademie of bij externe opleidingen. We leren ook van vierdejaars mbo’ers en hbo’ers. Van hun kritische vragen en onbevangen blik. Stagiair Patrick Strijker vertelt over zijn afstudeerstage.

Patrick (20) zit in het vierde jaar mbo Engineering (niveau 4). Naast leren op school, het Alfa College in Hoogeveen, leert hij ook veel door te doen, in de praktijk bij stagebedrijven. “Ik heb al twee stages gelopen. Bij Wavin Hardenberg liep ik mee in de technische dienst. Bij Rollepaal Dedemsvaart hielp ik bij de constructie van machines voor de PVC-industrie. Voor mijn laatste studiejaar was ik op zoek naar een stage waar ik zou leren programmeren. Op school hebben we de basis gehad, in de praktijk leer ik specifiek te schrijven voor de meet- en regeltechniek.”

Van stagiair naar medewerker

Patrick werd door zijn school gewezen op Re3com Coneco. “Onze school heeft al langer een relatie met dit stageadres. Daniël Wiltinge, Erik Fidom en Ruben Kroezen waren hier ook ooit stagiair.”
Patrick is tijdens zijn stage vooral bezig met leren door doen. “Ik kijk eerst mee, probeer het dan zelf onder begeleiding en naar mate de stage volgt, doe en kan ik steeds meer zelfstandig. Dat geldt niet alleen voor het programmeren, ik ben al een paar keer mee geweest met een inbedrijfsteller. Dan zie ik hoe programmatuur gekoppeld wordt aan installatie-onderdelen. Ook hier kijk ik over de schouder mee. Onlangs mocht ik bij een in bedrijfsteling van drie ketels, de laatste ketel zelf functioneel testen en in bedrijf stellen.”

Tijd voor vragen

Leren in de praktijk bevalt Patrick heel goed. Ook de sfeer waarin het gebeurt. “De cultuur is hier heel open. Ik heb naast een mentor van school een vaste begeleider binnen Re3Com Coneco: Ramon Bokhorst. Hij staat open voor al mijn vragen, maar dat geldt voor iedereen hier. Als ik iets wil weten, wordt er tijd gemaakt voor een antwoord. Zo leer ik vaardigheden als programmeren en inbedrijfstellen, maar ik maak ook kennis met het totale vakgebied, de meet- en regeltechniek in combinatie met de installatietechniek.”
Een aanrader voor andere vierdejaars hbo en mbo? Jazeker, meent Patrick. “Als je geïnteresseerd bent in techniek, je bent nieuwsgierig naar meet- en regeltechniek en je houdt van afwisseling tussen kantoor- en veldwerk dan is Coneco een geweldige plek om te leren, te ontdekken en stage te lopen.”

Ben jij vierdejaars mbo of hbo techniek? Op zoek naar een uitdagende stage? Neem dan contact met me op of stuur je cv met motivatie. Op dit moment hebben we ruimte voor een vierdejaars hbo-sales opdracht bij onze hoofdvestiging in Alblasserdam. Dus: ben je technisch aangelegd, beschik je over communicatieve vaardigheden en heb je interesse in sales, laat van je horen!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep