Logo Coneco

Volg ons

blog

Koppeling van ModBus verloopt sneller en geruislozer

Groeiacademie

De Coneco Groeiacademie organiseert met enige regelmaat kennisdeelsessies. Onlangs volgde ik samen met andere collega’s de training over de ModBus-koppeling. Dankzij deze training verloopt het koppelen van dit communicatieprotocol sneller en hebben we minder last van storingen.

Op verzoek van een aantal inbedrijfsstellers en servicetechnici heeft onze Groeiacademie een praktische training ontwikkeld over de ModBus-koppeling. In de praktijk leverde deze koppeling aan de regeltechnische software ook bij mij wat irritatie op. De systematiek achter dit stukje standaardprogrammatuur is namelijk op verschillende manieren te interpreteren. Hierdoor bestond de kans dat je bijvoorbeeld in de installatie een ruimtetemperatuur wilt inlezen, terwijl je in werkelijkheid een buitentemperatuur inleest. Met als gevolg dat je in verhouding te lang bezig moest zijn om de koppeling te realiseren.

Dankzij de training ModBus koppelen we nu veel sneller

Collega’s Jorret Westerbaan en Adriaan van den Berg ontwikkelden en verzorgden voor de Coneco Groeiacademie de training. Ze bouwden hiervoor o.a. proefopstellingen, zodat we als collega’s direct aan de slag konden met complexe en zeer herkenbare praktijkopdrachten. Tussendoor vertelden ze over de theoretische achtergrond en de systematiek van de ModBus. Met deze kennis en praktische training kunnen we nu doelgerichter en sneller op locatie de koppeling realiseren. Dat scheelt een hoop ergernis én tijd. Ook voor de klant levert deze training direct voordelen op! Niet alleen tijdens de inbedrijfstelling van de ModBus-koppeling, maar ook als de regeltechniek werkelijk draait. We merken dat onze servicedesk nu minder vragen en storingen krijgt.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep