Logo Coneco

Volg ons

blog

Ik wil kunnen sparren met mensen met wie ik technisch kan levelen

Werken bij

Erik Bijlhout, 45 jaar – Projectleider Service & Onderhoud

Ik ben natuurlijk geen jonkie meer, maar je bent nooit te oud voor een switch. Ik werkte al 25 jaar bij een installateur en op een goed moment loop je dan vast. Ik had behoefte aan nieuwe technische uitdagingen. Dus vandaar. Als ik mijn werk technisch interessant wil houden, moet ik kunnen sparren met mensen die er net zo in staan als ik.

Ik voelde me meteen thuis

Ik was in eerste instantie op zoek naar een baan bij een andere installateur. Via-via hoorde ik over Coneco en toen heb ik gewoon de telefoon gepakt. Ik zei: “Ik heb echt geen idee wat ik voor jullie kan doen.” En toen zeiden ze: “Wij ook niet, maar deze kans laten we niet lopen, dus je komt maar een keer koffiedrinken.” Na de koffie was ik om: een bedrijf met gelijkgezinden, die niet denken in problemen maar in oplossingen. Ik voelde me meteen thuis.

Ze doen bij Coneco hoe ik denk en voel

Ik werk hier nu sinds 1 mei van dit jaar. Ik heb me echt verbaasd over hoe ze met mensen omgaan. Je wordt aan iedereen voorgesteld en je kunt met verschillende specialisten meelopen. Je wordt niet in het diepe gegooid. Je kijkt samen naar wat het beste traject voor je is met tal van mogelijkheden voor training en opleiding. Coneco is echt een menselijk bedrijf. En zo gaan ze ook met hun klanten om. Eerst het probleem oppakken en dan verder praten. Ze doen hoe ik denk en voel.

Als ik iets kan oplossen doe ik het meteen

Bij klantgesprekken leg ik de vinger op de zere plek en als dingen direct te verhelpen zijn, los ik ze ook meteen op. Ik kwam laatst bij een klant en dacht: wat jij gemaakt hebt, gaat nooit werken. Ik heb toen overlegd en hier zeiden ze: “Als dat zo is moet je het gewoon zeggen. Je bent eerlijk en direct. Daarom hebben we voor jou gekozen.” 

Er kan echt veel hier

Als je naar mijn cv kijkt ben ik geen jobhopper. Ik vraag mezelf altijd af: ga ik met plezier naar mijn werk en word ik technisch uitgedaagd? Zolang dat het geval is zit ik hier heel goed op mijn plek. Carrièrejagers zie je hier maar zelden. Als iemand uitgekeken is op zijn werk gaan ze eerst binnen het bedrijf op zoek naar wat anders. Er kan hier echt veel en je krijgt alle kansen.

Maak ook de switch!

Ben jij werkzaam of opgeleid in de Elektrotechniek? Maak ook de switch en specialiseer je in het vak meet- en regeltechniek. In de volgende drie stappen begeleiden we je naar een soepele overgang richting het vakgebied met toekomst en eindeloze mogelijkheden.

Start

Maand 1 – 2

Vanuit de Coneco Groeiacademie, ga je gedurende de eerste twee maanden aan de slag met de basistraining software. Afwisselend loop je mee met verschillende specialisten M&R-techniek.

Maand 3 – 8

In deze zes maanden heb je een 32-urige werkweek. Deze vul je aan met 8 uur interne opleiding en zelfstudie per week. Je wordt gekoppeld aan een buddy en M&R-specialist.

Vanaf maand 9

Vanaf de negende maand ga je vanuit je nieuwe functie zelfstandig aan de slag met back-up van M&R-specialist. Met een 32-urige werkweek houd je tijd en energie over voor 4 uur opleiding en zelfstudie per week.

Switched!

Ook werken in het mooiste vak ter wereld?

Artboard Copy 49

Ben jij werkzaam in de Elektrotechniek? Heb je je opleiding MBO-4, AD-5 of HBO-5 bijna afgerond? Maak de switch vanuit je huidige baan of opleiding en specialiseer je in het mooiste vak van de wereld.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep