Logo Coneco

Volg ons

blog

Geen geheimen meer

Coneco

Informatie is steeds meer overal en altijd toegankelijk. Transparantie en openheid zijn nieuwe waarden in onze maatschappij. Ook in de markt én in onze branche zien we steeds meer behoefte aan het delen van kennis. Daaraan willen we als vooraan lopend bedrijf te gemoet komen. We willen steeds meer informatie delen over onze projecten, met installateurs en onze eindklanten. Daarom zijn we druk met het onderhandenwerk systeem. En daarom hebben we een nieuwe algemeen directeur.

De markt verandert op alle mogelijke manieren. Niet alleen door de technische vooruitgang of economische ontwikkelingen. Ook de mens en zijn behoeften veranderen. Ik zie een toenemende wens om te weten hoe het gaat en staat. Je smartwatch vertelt je hoeveel stappen je hebt gezet (en nog moet zetten!), je dashboard laat zien hoeveel kilometer je nog elektrisch kan rijden én hoe je er meer van kan maken. In ons werk gebruiken we ook slimme systemen en dashboards die ons vertellen hoe een installatie presteert of wat de status is van een project.

Meerwerk voorkomen

Coneco gebruikt systemen en software om projectkosten te berekenen, uren en materiaal te plannen. In onze wandelgangen heet dat het onderhandenwerk-systeem. De werking hiervan staat of valt met gegevensinvoer en de analyses die je ermee kunt maken.
Iedereen die mij kent, weet dat mijn interesse ligt in software en techniek. En iedereen die mij kent weet ook dat ik volhard als ik zeker weet dat iets beter kan. Bijvoorbeeld: meer en zinnigere informatie uit zo’n systeem halen. Informatie die bijdraagt aan soepel projectverloop, aan snel inspelen op onverwachte situaties bij de eindklant, installatie of onszelf. Die informatie kunnen én willen we meer gaan delen met de installateur. Bijvoorbeeld om nog efficiënter te werken, meerwerk te voorkomen en om tijdens een project adequater te kunnen reageren op veranderingen.

Nieuwe directeur

Mijn eigen behoefte aan meer en betere informatie komt ook voort uit de diepe wens de wereld beter en duurzamer maken. Ik weet dat Coneco hieraan kan bijdragen. Maar dat kan alleen als we preciezer weten wat en hoe we het doen, wat iets oplevert, hoe iets rendeert en presteert. Informatie helpt bij innovatie en experimenten, met informatie kunnen we gebouwen klimaatneutraler maken, warmtekoude-installaties optimaliseren.
Maar feiten, cijfers en informatie moet je intelligent verzamelen, bewerken en analyseren. Dat kan ik niet alleen. Dat moeten we binnen Coneco samendoen. Gestructureerd, met discipline en slim. Dat is de reden dat we een nieuwe directeur hebben gezocht die ons hierbij gaat helpen. We hebben haar gevonden: Diane van Zwet is sinds maart onze nieuwe directeur algemene en operationele zaken. Zij gaat ons helpen bij het nog beter ontginnen en inzetten van informatie. Diane gaat helpen Coneco nóg transparanter te maken, ons helpen onze vakkennis verder te ontwikkelen, uit te nutten en te delen. Met als doel om mooie projecten te realiseren waarmee we de wereld mooier en duurzamer willen maken.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep