Logo Coneco

Volg ons

blog

Coneco Plus maakt data smart

Innovatie

Wie gebouwautomatisering verder wil brengen, moet bereid zijn data uit te wisselen. Echter elk apparaat, merk of sensor produceert data in zijn eigen taal. Dat maakt gegevensuitwisseling lastig en vertraagt de ontwikkeling van Smart Buildings. Project Haystack is een internationale stichting die standaard-tags voor data ontwikkelt. Coneco Plus ‘verrijkt’ Priva- en andere data met deze tags om zo bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Smart Buildings.

Tegenwoordig genereert elk apparaat data. Zo meet de ene sensor temperatuur, luchtvochtigheid en zuurstofgehalte van een ruimte, terwijl een andere sensor data genereert over de bezetting van diezelfde ruimte. Door verschillende data van verschillende apparaten en sensoren te combineren, kun je analyses maken die een gebouw slimmer maken. Het combineren van data kan echter alleen als die data uitwisselbaar zijn en dezelfde taal spreken. 

Uniforme tags verrijken onze data
Om een ‘wereldtaal’ te ontwikkelen, hebben verschillende grote marktpartijen zoals Intel, Siemens en SkyFoundry, een stichting opgericht. Project Haystackheeft tot doel alle meetgegevens een uniforme code te geven die ‘verstaanbaar’ en ‘uitwisselbaar’ is. Deze zogenaamde tags worden in een open source bewaard zodat iedereen hier gebruik van kan maken. Coneco Plus gebruikt deze tags om de data, die we van installaties en ruimtesensoren ontvangen, te labelen. Zo kunnen we processen in een gebouw goed analyseren en de installatie optimaliseren. Tegelijkertijd kunnen we onze gegevens delen met andere apparaten en installaties en zo bijdragen aan het slimmer worden van een gebouw. Als Coneco Plus onderschrijven we het doel van Project Haystack: Smart Data. Smart Devices. Smart Buildings. Smart Business!

Wilt u weten hoe u met Coneco Plus uw gebouw slimmer, energiezuiniger en comfortabeler maakt? Bel me voor een vrijblijvende afspraak.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep