Logo Coneco

Volg ons

blog

Collegetour langs techniek

Groeiacademie

Tijdens de Installatie Vakbeurs in Hardenberg konden mbo-studenten kennismaken met verschillende disciplines en specialismen van het brede installatievak. Ook Coneco en Re3com ontvingen studenten tijdens de Collegetour. “De mbo’ers zagen raakvlakken met hun opleiding en werden enthousiast van de koppeling tussen theorie en praktijk.”

Op de eerste dag van de vakbeurs waren naast opdrachtgevers, adviseurs en installateurs ook mbo-studenten te gast. Via vier verschillende routes konden ze kennis maken met uiteenlopende specialismen. Ook Coneco Re3com was een stopplaats op twee van de vier routes. Arnout Janze, verbonden aan de Coneco Groeiacademie, had speciaal voor deze Collegetour een interactief demonstratiebord laten maken. “We wilden laten zien hoe meet- en regeltechniek in de praktijk werkt. We hadden het Frisse Schoollokaal als uitgangspunt genomen.”

Geleerde theorie in de praktijk
Met een speciale CO2-meter werd zichtbaar dat na inblazen het gehalte kooldioxide steeg. Op het moment dat de kritische grens werd bereikt, zagen de studenten een luchtklep open gaan en konden ze zien en horen dat de ventilator hogere toeren ging draaien. Arnout: “En natuurlijk werd al snel daarna zichtbaar dat het CO2-gehalte weer in het ‘groen’ terechtkwam. Wat we terug hoorden van de studenten was dat ze het interessant vonden om hun geleerde theorie in de praktijk te zien werken. Ze vonden het ook mooi dat hun studie heel dicht bij meet- en regeltechniek ligt.” Ook konden de studenten middels een QR-code van hun mobiele telefoon een mini-gebouwbeheersysteem maken. “Ze konden er de ruimte mee uitlezen en vervolgens de verlichting hierop aanpassen.”

Succes
Was Collegetour een succes? Arnout vindt van wel. “Ook de studenten en hun docenten gaven positieve feedback. Ze vonden het vooral interessant om de werking van meet- en regeltechniek in de praktijk te zien. Het zou me niet verbazen als we een of meerdere van deze studenten terugzien in een stage of afstudeeropdracht. Missie geslaagd!”

BannerWerkenbij
banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep