Logo Coneco

Volg ons

blog

14 jaar bij Coneco: “Ontdekken wat bij jou past en doorgroeien”

Werken bij

Matthijs (36) is veertien jaar geleden begonnen als software engineer en doorgegroeid naar projectleider. “Mijn overtuiging is dat als je geeft, je ook ontvangt. Dat heb ik hier al die jaren zo ervaren. Als je met plezier werkt, straal je dat uit. Dan zijn mensen bereid je te helpen, begeleiden en je kansen te bieden én te gunnen.”

Wat waren en zijn je persoonlijke doelen?
“Via een oud-klasgenoot Frans Bogaerds (die nog steeds bij Coneco werkt, red.), heb ik met Coneco kennisgemaakt. Ik was net afgestudeerd, mbo elektrotechniek met automatisering als extra richting. Het klikte; binnen twee weken had ik als 22-jarige een echte baan. Mijn doel is vooral plezier hebben in mijn werk. En als ik iets zat ben, dan wil ik daar graag verandering in brengen. Naast plezier is uitdaging voor mij een belangrijke component.”

Ontwikkeling en werk gaan hier samen.

Matthijs Noordergraaf, projectleider

Hoe heb je je kunnen ontwikkelen?
“Ontwikkelen en werken gaan hier samen. Ik weet nog goed toen ik hier pas werkte dat me werd gevraagd wat ik over vijf jaar zou doen. Het is fijn dat je wordt ondersteund in je ontwikkeling. Die persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling wordt gemotiveerd vanuit personeelszaken. Ook collega’s helpen je in je ontwikkeling door je tijdens het werk veel over het vak vertellen. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Soms is het de ontwikkeling in de organisatie zelf die nieuwe kansen biedt. Zo ben ik – terwijl ik al jaren inbedrijfsteller was – weer ‘binnen’ gevraagd om de software afdeling opnieuw vorm te geven. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om via in- of externe trainingen en cursussen bij te leren.”

Hoe ziet jouw loopbaan bij Coneco eruit?
“Ik ben begonnen als software engineer. Na 2,5 jaar wilde ik graag naar buiten. Die wens is vervuld; ik werd inbedrijfsteller. Dit vak was nieuw voor me; ik heb het werkenderwijs van mijn collega’s geleerd. Na 5,5 jaar werd ik gevraagd om tijdelijk binnen te komen werken, want de softwareafdeling vroeg om hervorming. Het is mooi om zo’n opdracht te mogen doen met de kennis vanuit de twee verschillende disciplines die ik had vervuld. Na het hervormen van de softwareafdeling, heb ik een tijdje nazorg in de vorm van Service & Onderhoud gedaan. Mijn volgende grote klus was een groot (renovatie)project. Hier proefde ik aan het vak projectleider. Toen er een vacature ontstond, mocht ik die functie definitief invullen en nu zit ik op die plek.”

Wat heeft deze loopbaan jou gebracht?
“Dat ik veel werkplezier beleef in afwisselende disciplines en op verschillende plekken binnen een bijzonder bedrijf. Ik vind het ook prettig om te merken dat je wordt gewaardeerd; als je zelf soms wat inschikt in het belang van de organisatie krijg je dat later weer terug door bijvoorbeeld een nog mooiere taak of functie.”

Waarom zouden technici moeten kennismaken met Coneco?
“Zoals gezegd is kennismaken met een bijzonder bedrijf altijd inspirerend. Bij Coneco is werken plezierig, omdat je hier kansen krijgt om te ontdekken en te leren wat je leuk vindt.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep