Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Zorgeloze inbedrijfstelling voor KC Het Sterrenwerk

Projectrealisatie

De kracht van Coneco is dat ze aan de voorkant van een project, bij de engineering, hun huiswerk altijd goed doen.

Arnold van der Zalm, Projectleider M&R bij BRI Groep

Voor de nieuwbouw van Kindcentrum Het Sterrenwerk realiseert BRI Groep het installatiewerk. De projectaanpak daarbij is anders dan anders en vereist een nauwe samenwerking tussen BRI, Coneco en InstaVer. Het resultaat: een betrouwbare en gebruiksvriendelijke regelinstallatie.  

Arnold van der Zalm is projectleider M&R bij BRI Groep. “Bij de nieuwbouw van KC Het Sterrenwerk in Sassenheim verzorgen wij de luchtzijdige, waterzijdige en elektrotechnische installaties. Voor de meet- en regeltechniek van onze projecten werken we regelmatig samen met Coneco, ook nu bij Het Sterrenwerk. Coneco heeft veel technische kennis en denkt tijdens de projectvoorbereiding en -uitvoering altijd goed mee over de meet- en regeltechnische zaken. De kracht van Coneco is dat ze aan de voorkant van een project, bij de engineering, hun huiswerk altijd goed doen. Over eventuele problemen of uitdagingen kunnen we in die fase al sparren en dat geeft veel rust aan de achterkant van het project. Dat zorgt voor een zorgeloze inbedrijfstelling.” 

Andere aanpak     

“Bij het nieuwe kindcentrum hebben we, in onderling overleg met de opdrachtgever, gekozen voor een minder gebruikelijke projectaanpak. We creëren hier namelijk een regelinstallatie in Priva, waarbij de ruimteregelingen met externe componenten worden uitgevoerd. Middels een KNX-koppeling worden de twee systemen met elkaar verbonden. Coneco implementeert dit alles en ‘knoopt’ alle componenten aan elkaar. Het voordeel voor de eindgebruiker is een installatie die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. De voordelen voor ons als installatiebedrijf: minder bekabeling en minder installaties boven het plafond, dus minder kans op storingen.”

KNX-oplossing

“Dit is het eerste project dat we in uitgebreide vorm op deze manier aanpakken. De implementatie van alle ruimteregelingen door middel van een KNX-koppeling in Priva vereist een nauwe samenwerking tussen BRI, Coneco en InstaVer Systems. Zij zijn als systemintegrator gespecialiseerd in KNX- en DALI-systemen, denken ook heel goed mee in de ontwerpfase en ontwikkelen de software voor de KNX-aansturing van Het Sterrenwerk.” 

Frisse School

“Coneco regelt het klimaatsysteem met Priva, waarmee de gezonde ventilatie volgens het PvE Frisse Scholen is gewaarborgd. Het gebruiksgemak voor het kindcentrum wordt optimaal, omdat één bedienunit in de ruimte voldoende is voor het instellen van zowel het binnenklimaat (via Priva) als de elektra en zonwering (via KNX). De inbedrijfstelling van de regelinstallatie is in december gepland. We verwachten de gehele installatie voor Het Sterrenwerk begin volgend jaar te kunnen opleveren.”

Benieuwd naar onze andere projecten bij basisscholen en kindcentra, lees dan de blogs over KC KollumIKC KnotwilgIKC Borgman Ebbinge en Kindercampus Rembrandtkwartier.

Afbeelding: LIAG architecten + bouwadviseurs

Ben jij werkzaam of opgeleid in de Elektrotechniek? Maak de switch en specialiseer je in het vak meet- en regeltechniek. Bekijk hier de mogelijkheden.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep