Logo Coneco

Volg ons

Referentie

WTC Rotterdam: intensieve samenwerking 4Some en Coneco

Projectrealisatie

Samen met 4Some technisch beheer werkt Coneco aan de verduurzaming en het onderhoud van de klimaatinstallaties bij WTC Rotterdam. Gertjan van den Brink, projectleider bij 4Some, vertelt meer over de samenwerking.  

In opdracht van 4Some technisch beheer onderhoudt Coneco de meet- en regeltechniek van het gebouwbeheersysteem bij WTC Rotterdam. We zorgen dagelijks voor een optimaal binnenklimaat met een minimaal gebruik van energie. Daarnaast werken we mee aan de uitvoering van projecten, gebaseerd op twee Masterplannen voor de revitalisatie van WTC. Eén voor de bouwkundige upgrade van het vooroorlogse rijksmonument en één voor de verduurzaming van de installatietechniek, waaronder de klimaatinstallatie. 4Some is als een van de bouwteampartners nauw bij deze Masterplannen betrokken.

“Wat ik belangrijk vind is hun professionele aanpak en de structuur in de werkzaamheden. Hierdoor verlopen processen vloeiend”

Gertjan van den Brink – Projectleider 4Some

Tevreden klant  
Projectleider Gertjan van den Brink van 4Some: “Wij zijn gespecialiseerd in beheer en onderhoud van technische, gebouwgebonden installaties, zoals bij WTC Rotterdam. Voor de meet- en regeltechniek die daaraan te pas komt, schakelen wij Coneco in. Zowel voor het ‘dagelijks’ onderhoud als voor de uitvoering van projecten. 4Some en Coneco werken al langer samen, ook bij andere gebouwen. Maar onze samenwerking bij WTC springt er wat mij betreft al twee tot drie jaar uit, omdat die bij dit gebouw erg intensief is. De samenwerking loopt lekker en bevalt ons erg goed. Wat ik vooral belangrijk vind is de professionele aanpak van Coneco en de structuur in de werkzaamheden. Hierdoor verlopen de processen vloeiend, realiseren we samen een goed functionerende klimaatinstallatie en daarmee een tevreden klant.”

Excelleren in regeltechniek
“Vanuit de Masterplannen voeren we samen verschillende projecten uit. Op basis van het meerjaren onderhoudsplan vervangen we daarnaast jaarlijks een deel van de regeltechniek in WTC, zodat het klimaatsysteem in de toekomst net zo goed blijft functioneren als het nu doet. In dat kader was de renovatie van de oost en west techniekgangen bijvoorbeeld ook een mooi project, waarbij Coneco kon excelleren. Hier, in het ‘technisch centrum’ van WTC, staan veel installaties waaronder een groot aantal luchtbehandelingskasten en andere techniek. De migratie naar Priva Blue ID en de realisatie van de nieuwe regeltechniek was voor ons een mooie gezamenlijke uitdaging, zowel technisch als organisatorisch en logistiek. Met het toekomstbestendige klimaatsysteem kunnen we een optimaal binnenklimaat in WTC blijven realiseren”, aldus Gertjan.  

Uitbreiding WKO   
“Voor de verduurzaming van de installatietechniek schakelt WTC om naar WKO. Er is al een WKO-installatie, maar de komende tijd wordt de achterliggende installatie fors uitgebreid. Ook hierbij vragen we Coneco voor de meet- en regeltechniek. Met het oog op energiebesparing en duurzaamheid realiseren we in het gebouw laagtemperatuur verwarming en hoogtemperatuur koeling, die Coneco eveneens regelt”.      

Afspraken nakomen 
“Kortom, wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Met name over het proces en de organisatorische kant, maar ook het technische deel van het werk is uiteraard op orde. Coneco is een degelijke en betrouwbare partner. Als we afspraken maken, komen ze die na. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar de ervaring leert: dit is lang niet altijd zo!”.

Bent u benieuwd naar onze projecten voor de revitalisatie of renovatie van kantoorgebouwen, lees dan de blogs over herontwikkeling Paasheuvelweg, Blaak16 en Building 1962.

Afbeelding: WTC Rotterdam

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep