Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Toekomstgerichte samenwerking bij Parnassia Groep

Projectrealisatie

De samenwerking tussen Schouten Techniekgroep en Coneco is toekomstgericht. Daarbij voelen we elkaar goed aan en we kunnen samen de juiste beslissingen nemen voor onze klanten.

Jan van den Berg , Directeur-eigenaar bij Schouten Techniekgroep B.V.

Schouten Techniekgroep verzorgt het onderhoud van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties bij veel locaties van de Parnassia Groep, zowel preventief als correctief. Voor de regeltechniek werken ze al jaren nauw samen met Coneco.

Jan van den Berg is directeur-eigenaar bij Schouten Techniekgroep B.V. “De cliënten van ggz-instelling Parnassia Groep zijn mensen met psychische problemen, die zorg en begeleiding nodig hebben. Onze werkzaamheden op de vele locaties, die variëren in grootte van woonhuis tot kliniek, vragen hierdoor om een genuanceerde manier van handelen.”

Gebouwbeheer

“Op dit moment zijn er zo’n 56 Priva-regelsystemen met 160 onderstations actief voor de woonunits, keukens, sportgelegenheden en schoollokalen bij de Parnassia Groep. De vernieuwingen in de regeltechniek ontwikkelen zich in rap tempo. Met de nieuwe generatie gebouwbeheersystemen zijn we op tijd klaar voor de toekomst, waarin het werken via de cloud centraal staat. Daarom staat op de agenda onder meer een transitie voor de ombouw van alle huidige Priva HX-regelsystemen naar Priva Blue ID. Op basis van urgentie wordt bepaald welke locatie of ruimte hiervoor in aanmerking komt. Daarbij wordt natuurlijk meegenomen, dat panden die binnenkort gesloopt worden buiten schot blijven. We verwachten de komende vijf jaar gemiddeld vijftien omzettingen per jaar te voltooien.”

Verduurzaming

“Voor iedereen geldt dat vermindering van energieverbruik, en daarmee verlaging van de kosten, waar mogelijk gerealiseerd moet worden. Ook de Parnassia Groep heeft klimaat en besparingen hoog in het vaandel staan. Mede daarom hebben we recent met Coneco als onze samenwerkingspartner in alle kantoorgedeelten van de Parnassia Groep een temperatuurverlaging doorgevoerd. Alle ruimtes zijn nu ingesteld op maximaal 19° C binnenklimaat.”

Klant en klimaat

“Het grote voordeel van de moderne regeltechniek is het op afstand kunnen bepalen of uitvoeren van instellingen, die nu en in de toekomst ten goede komen van klant en klimaat. Ook de samenwerking tussen Schouten Techniekgroep en Coneco is toekomstgericht. Zowel binnen als tussen onze organisaties hebben we korte lijnen. De contacten zijn persoonlijk en verlopen soepel, waardoor we elkaar goed aanvoelen en de juiste beslissing voor de klant kunnen nemen.”

Bent u benieuwd naar andere projecten in de zorgsector, lees dan onze blogs over Martha Flora, Careyn Maria-Oord en Markant Revalidatiecentrum.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep