Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Theater Purmaryn Purmerend

Projectrealisatie

Vanaf 1990 heeft theater Purmaryn bijna 2 miljoen bezoekers ontvangen bij ruim 6.000 voorstellingen. Voor Purmerend en wijde omgeving is het theater Purmeryn een belangrijke culturele ontmoetingsplaats.

Diensten

  • Advies & ontwerp
  • Gebouwautomatisering

Producten

  • Climotion
  • Onderstation Saia
  • Vorstthermostaat, drukopnemers en luchtkwaliteitsopnemers

Renovatie Climotion succesvol voor grote zalen

De oplossing voor theater Purmaryn met het Climotion-systeem is zeer effectief. In plaats van gerichte luchtstroming verzorgt het Climotion-systeem een ongerichte stroming. De toegevoerde lucht en de lucht in de ruimte worden op deze manier perfect gemengd. Warmte onder het plafond, of kou op de vloer bestaan niet meer. Bezoekers van dit theater in Purmerend ervaren een perfect klimaat tijdens de vele voorstellingen die hier worden gespeeld.

Renovatie met Climotion in het theater

Tussen het toneel en de zaal zijn drie grote afzuigroosters en negen grote inblaasroosters gemonteerd. In de grote zaal zijn onder andere de Priva Compri en twee regelkasten vervangen voor een Priva HXregelaar. Het gebouwbeheersysteem is Priva (Top Control) de luchtbehandeling is omgezet naar Climotion en wordt bestuurd met een Saia controller. Voor de overige ruimtes in het theater blijft Priva gehandhaafd, Saia en Priva zijn binnen de Climotion projecten naadloos geïntegreerd. Het Climotion-systeem meet consequent de kwaliteit van de lucht en past de ventilatie hierop aan. Hierdoor blijft de kwaliteit van de lucht gedurende elke voorstelling hetzelfde. Dit komt het comfort van de bezoekers ten goede.

Het Climotion-systeem: Tochtvrij ventileren

Climotion is een volledig op lucht gestuurde klimaatinstallatie die het mogelijk maakt om tegelijkertijd energie te besparen en de comfort te verhogen. Door een combinatie van luchttechniek, intelligente regelingen en natuurkundige principes wordt voor een constante en optimale kwaliteit en temperatuur van de lucht in de ruimte of zaal gezorgd. Hierdoor ontstaat een optimaal comfort zonder tocht of koudeval (tochtvrij ventileren) en een energiebesparing van minstens 25%. Het Climotion-systeem zorgt dat gelaagdheid in de lucht verdwijnt en de gevoelstemperatuur gelijk wordt. Hiermee verplaatst u veel minder lucht en gebruikt u de toegevoerde lucht beter. Dit zorgt voor een beter klimaat. Dit wordt voor gebouwautomatisering toegepast in:

  • Musea
  • Theaters
  • Kantoren
  • Zwembaden

Voordeel Climotion: Energie & comfort

Het systeem is voorzien van een warmteterugwinning waardoor er minder energie nodig is voor het verwarmen van de verse lucht. Eveneens wordt het ventilatiesysteem door middel van een CO2 sensor aangestuurd. Er wordt dus niet meer geventileerd dan noodzakelijk. Door het systeem wordt er overdruk in het gebouw gerealiseerd waardoor infiltratieverliezen worden voorkomen. Door het toepassen van de “chaotische” menging is er een gelijke temperatuur in alle lagen van de ruimte en is er geen koudeval. Eveneens wordt er door deze manier van mengen een lage luchtsnelheid gegarandeerd waardoor het effect op de gebruiker tot het minimum wordt beperkt.

Re3Com is Climotion-partner

Als Climotion-partner hebben wij kennis en ervaring met het installeren van het Climotion-systeem. Samen met u zoeken we naar een juiste oplossing om een ideaal klimaat te bereiken. Naast Climotion-partner zijn wij ook partner van gebouwautomatisering en klimaatinstallaties van:

Meer weten over het Climotion-systeem voor theaters, zwembaden of andere grote zalen? Wij zijn uw Climotion partner in Nederland. Neem contact met ons op.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep