Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Theater Purmaryn in Purmerend

Het gebouw van Theater Purmaryn was tot 1990 een kerk. Bij de herbestemming is uiteraard ook de luchtbehandeling geheel aangepakt. Toch waren er tochtklachten, vooral in de Grote Zaal en met name in de winter. Coneco heeft met de al aanwezige installaties het BaOpt-systeem geïntegreerd, waardoor de tochtklachten zijn verdwenen.

Project: Theater Purmaryn in Purmerend
In samenwerking met: Facilitaire en technische dienst van het theater
Verantwoordelijk binnen Coneco: Dennis van der Pol
Opdracht: Integreer BaOpt in de bestaande luchtinstallatie om tocht te voorkomen en een seizoenbestendig, aangenaam binnenklimaat te realiseren
Hoe gerealiseerd: De temperatuurregeling werd verzorgd door twee luchtbehandelingskasten met tussen toneel en zaal drie grote afzuigroosters en negen inblaasroosters. Eén van de twee luchtbehandelingskasten is volledig komen te vervallen, de roosters zijn behouden gebleven. Het binnenklimaat van de Grote Zaal wordt nu volgens het BaOpt principe geregeld.
Het bestaande gebouwbeheersysteem Priva Top Control is uitgebreid met de BaOpt-regeling voor de Grote Zaal. Dat gebeurt door een ongerichte stroming: de toegevoerde lucht en de lucht in de ruimte worden perfect gemengd. De oude situatie van warmte onder het plafond en de koude op de vloer behoort op deze manier tot het verleden.

Daarom Coneco: al vaker met BaOpt gewerkt
“We wisten dat we met de bestaande installaties de tocht konden opheffen met BaOpt. Dit systeem was voor ons geheel nieuw. Daarom wilden we met een partij samenwerken die al vaker een bestaande installatie had omgezet naar BaOpt. Zo kwamen we uit bij Coneco. Voor ons een nieuwe partij. Dus dubbel spannend”, vertelt Bert Huiberts, hoofd technische dienst van theater Purmaryn.
Een andere spannende factor was dat het inregelen in de zomerperiode moest gebeuren. En die is in Purmerend extra kort, omdat na beëindiging van het reguliere theaterseizoen, veel (theater- en ballet-)scholen eindvoorstellingen in dit theater geven.

Samenwerking: Prettig en binnen de tijd
“Hoewel ik in de periode van uitvoering zelf op vakantie was, is de samenwerking erg prettig verlopen. En het belangrijkste is dat de klus geklaard is binnen de tijd en nóg belangrijker dat alle tochtklachten zijn verdwenen.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep