Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Talentencampus in Oss

Projectrealisatie

Hendriks Installatietechniek is een werktuigbouwkundig installatietechnisch bedrijf. Samen met Coneco realiseerde Hendriks Installatietechniek voor de Talentencampus het totale binnenklimaat.

  • Project: Nieuwbouw voor Talentencampus in Oss
  • In samenwerking met: Hendriks Installatietechniek
  • Opdracht: Realiseren van een goed binnenklimaat voor verschillende gebruikers
    Hoe gerealiseerd: Voor het nieuwbouwproject heeft Hendriks Installatietechniek naast het ontwerp en de engineering de complete werktuigbouwkundige uitvoering gerealiseerd. De warmteopwekking (WKO) was een directielevering. Het bijzondere aan dit project is het gedeelde gebruik van het gebouw, bestaande uit drie bouwlagen. Naast onderwijsinstelling ROC herbergt het nieuwe pand ook het Hooghuis. Deze huurders delen de gezamenlijke warmte- en koude-opwekking. Alle ruimten zijn voorzien van individuele naregelingen. Het project is opgestart met een uitgebreide Lean-Sessie bij Hendriks met Coneco en de regeltechnische bekabelaar.

Daarom Coneco: prettig, professioneel en betrouwbaar
Paul Laurensse, assistent bedrijfsleider bij Hendriks Installatietechniek, maakte voor het eerst kennis met Coneco bij de nieuwbouw van hun eigen kantoorpand. “Hier hebben we ervaren dat Coneco een heel prettige, professionele en betrouwbare partij is om mee te werken. Sindsdien schakelen we Coneco in bij opdrachten. Wij zijn in een samenwerking altijd op zoek naar partners, niet naar onderaannemers. In de bouw heb je elkaar nodig. Dan moet je op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar in het werk steunen.”

Samenwerking: investeren in de start
“We zijn heel sterk begonnen. In een gezamenlijke sessie hebben we met alle medewerkers aan dit project, van projectleider tot bekabelaar, een planning gemaakt. We hebben alle cruciale en complexe situaties benoemd. Dat maakt een planning betrouwbaar. Iedereen weet dat je in de bouw altijd knelpunten hebt. Dan heb je elkaar hard nodig. Omdat we de pijnpunten van tevoren hebben besproken, bleven de neuzen ook in díe situaties dezelfde kant opstaan. De investering in de start heeft zich in het proces meer dan terugbetaald.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep