Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Sportstad Heerenveen

Projectrealisatie

Sportstad Heerenveen heeft de meest energiezuinige installatie van Noord-Nederland. Het is een ultramodern, multifunctioneel centrum op het gebied van sport, onderwijs, lifestyle, gezondheid en ontspanning. Het kloppend hart is het Abe Lenstra Stadion, de thuishaven van voetbalclub SC Heerenveen.

Sportstad is een initiatief van de gemeente Heerenveen, sc Heerenveen en De Friesland Zorgverzekeraar. Deze drie partijen hebben hun afzonderlijke verbouw- dan wel nieuwbouwplannen samengesmeed tot een stimulerend, ambitieus en synergetisch concept, gelegen in een van de meest beeldbepalende gebieden van Heerenveen. Een gebied dat eerder bekend is geworden om het Abe Lenstra stadion van voetbalclub sc Heerenveen.

Diensten

  • Ontwerp & Advies
  • Gebouwautomatisering
  • Energie Management Erbis
  • Onderhoud & Beheer

Toegepaste producten

  • Priva HX
  • Erbis

Gebouwbeheer

Het beheren van de veelheid aan accommodaties en gebouwen luistert nauw en vraagt om een slim en efficiënt gebouwbeheersysteem. De communicatie met alle gebouwen, van zwembad tot fitnessruimte en van voetbalstadion tot sporthal, verloopt over één gebouwbeheersysteem, Priva Top Control.

Energiemanagement Erbis

De energiemeetgegevens worden opgeslagen in de history database van het gebouwbeheersysteem Priva Top Control. Dit systeem is gekoppeld aan de energiemonitoringsoftware Erbis. Erbis berekent aan de hand van ingebrachte tarieven de energiekosten voor elektriciteit (piek/dal), gas, water, koeling (piek/dal) en warmte. Hiermee is dit makkelijk door te belasten aan de huurders.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep