Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Slimme oplossingen bij nieuwbouw hoofdkantoor Nh1816 Verzekeringen

Projectrealisatie

Coneco is professioneel en pragmatisch. Onze goede samenwerking bij dit bijzondere project is een must.

Martin Korf, Hoofd Projecten Utiliteit Klaver Klimaattechniek

Voor het nieuwe hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Nh1816 realiseren Klaver Klimaattechniek en Coneco een efficiënt gebouwbeheersysteem.

Het hoofdkantoor van Nh1816 Verzekeringen komt in Oudkarspel. Klaver Klimaattechniek realiseert hier de installaties voor klimaat, luchtbehandeling en wko. Mijn collega Robert Overbeek is als Projectleider meet- en regeltechniek nauw bij het project betrokken. “In opdracht van Klaver realiseert Coneco het complete regelsysteem om de geautomatiseerde processen voor de verblijfsruimtes, luchtbehandelingskasten en het bronsysteem efficiënt te laten werken.”

Zorgvuldige voorbereiding     

“Daarvoor zijn we nu bezig met de voorbereidingen, zoals het maken van de regeltechnische omschrijving, regelschema’s en veel tekenwerk. We zorgen onder meer voor de warmte- en koudedistributie, de ruimteregelingen en de koppeling met het wko-systeem van GeoComfort. Wolf Techniek verzorgt de bekabeling. Het vergt een zorgvuldige voorbereiding om straks alle systemen efficiënt aan elkaar te kunnen koppelen. Daarbij zijn de nauwe samenwerking, goede communicatie en betrokkenheid van Klaver heel belangrijk”, aldus Robert.

Samen sparren

Martin Korf is Hoofd Projecten Utiliteit bij Klaver Klimaattechniek. “Die goede samenwerking is bij een project als de nieuwbouw van Nh1816 noodzakelijk! Dit is een werk zonder adviseur, we ontwikkelen het project samen als ontwerpend bouwteam. Klaver heeft Coneco als bouwteampartner al vroeg bij het ontwerp betrokken. Zo kunnen we met elkaar sparren en uitdenken, hoe we een knappe regelinstallatie kunnen realiseren. Door samen het ontwikkeltraject in te gaan, kan Coneco ervoor zorgen dat alles regeltechnisch gezien optimaal met elkaar gaat communiceren.”      

Techniek in kruipruimte            

“Dit gebouw heeft een heel bijzonder ontwerp en wordt geen ‘standaard’ kantoorgebouw. Het ontwerp van Studio Piet Boon heeft een vloeroppervlak van ruim 7.660 m2 en telt twee verdiepingen. De uitdaging is dat alle techniek uit het zicht blijft: die komt in de kruipruimte van 1.10 meter hoog. Daar komen dus ook alle luchtkanalen en de regeltechniek van beide bouwlagen. Het is daarom erg belangrijk dat we de volgorde van alle werkzaamheden nauwkeurig afstemmen; niet alleen bij Klaver intern maar ook met de andere partijen. Alle installaties zijn ingetekend op een 3D BIM-model, dat al in de ontwerpfase veel duidelijkheid geeft”, aldus Martin.

Slimme oplossingen          

“Als alles volgens planning verloopt, gaat dit najaar het eerste bouwdeel draaien. Daarna komt er iedere maand een bouwdeel bij, zodat we het project in het voorjaar van 2024 kunnen afronden. Bij Klaver hebben we er dan bijna twee jaar aan gewerkt. Coneco is nu bezig met de voorbereidende werkzaamheden en start na de zomer met de uitvoering. Onze samenwerking bevalt uitstekend, de mensen bij Coneco zijn professioneel en zeer pragmatisch. Ze nemen de verantwoording voor hun werkzaamheden. Hebben ze bepaalde informatie nodig, dan wachten ze niet af maar halen die zelf op. Daarnaast hebben ze een groot probleemoplossend vermogen en zoeken ze naar slimme oplossingen, die beter of kostenbesparend werken.”

Bent u benieuwd naar andere projecten rondom de nieuwbouw van bedrijfspanden, lees dan onze blogs over Oldelft Ultrasound, Triodos Bank en Fokker Technologies

Voor een indruk van het kantoor van Nh1816 Verzekeringen: bekijk hier de animatiefilm van het nieuwbouwproject.

Afbeelding: Nh1816 Verzekeringen

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep