Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Samen werken aan Frisse School De Olijfboom

Projectrealisatie

Coneco werkt mee aan een comfortabel binnenklimaat voor de nieuwe basisschool De Olijfboom. Martin Mulder van opdrachtgever Van Wijngaarden: “De werkzaamheden lopen volledig op schema, zoals we van Coneco gewend zijn.”

De nieuwbouw van basisschool De Olijfboom, bestaande uit 23 lokalen en een gymzaal, is ontworpen door RoosRos Architecten. Het pand wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel, onder directievoering van Synarchis Adviesgroep. Onze opdrachtgever Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden levert de sanitaire, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, waarvoor Coneco de regeltechnische installatie realiseert. Middelwateringbouw is de aannemer, Adviesbureau DWA is de adviseur en De Vreeden zorgt voor de bekabeling.    

Vaste contactpersonen
Martin Mulder, projectleider bij Van Wijngaarden: “De samenwerking met Coneco loopt al vanaf de offerteaanvraag heel fijn. In de offertefase was accountmanager Tom Jacobs onze vaste contactpersoon. Toen het project opdracht werd, kregen we ons ‘eigen’ projectteam met onder meer assistent projectmanager Frans Bogaerds. Vaste contactpersonen, dat werkt fijn voor ons en geeft veel vertrouwen. De afspraken worden conform de afgegeven planning nagekomen en de tekeningen en RTO’s zijn tijdig ter beoordeling ingeleverd.”

Goede afstemming
De nieuwe school is volgens het BENG-principe gebouwd en voorzien van een duurzame installatie, met onder andere lucht-water warmtepompen voor de warmte- en koude-opwekking, CO2-regeling op de ventilatie-installatie en zonnepanelen voor de elektriciteitsopwekking. Coneco zorgt met het gebouwbeheersysteem voor de integratie van de W- en de E-installatie. Mijn collega Frans: “Omdat Van Wijngaarden zelf zowel de W- als de E-installatie realiseert, zijn de communicatielijnen kort en is het voortraject erg vlot verlopen. Ze zijn echt betrokken bij het project, hebben verstand van zaken en denken actief mee. Doordat we snel gedetailleerde informatie over het project krijgen, kunnen we het meet- en regeltechnisch ontwerp daarop goed afstemmen.”

“Coneco denkt mee, is betrokken en betrouwbaar.”

Martin Mulder, projectleider Van Wijngaarden

Snel overzicht
Martin: “Fijn om te horen dat Coneco onze aanpak zo waardeert. Wij vinden het inderdaad heel belangrijk op tekening aan te geven waar bijvoorbeeld de naregelingen zitten en waar welke kabel heen moet. Daardoor is er snel overzicht van de totale installatie en kunnen er zo min mogelijk onderdelen vergeten worden. Een bestek omzetten naar tekening geeft duidelijkheid. Daarbij vinden wíj het ook prettig dat Coneco zelf veel uitzoekt en contact opneemt met de verschillende externe partijen die eveneens bij het project betrokken zijn. Zo krijgt Coneco sneller antwoord op de vragen en zitten wij er niet alleen tussen voor de informatieverstrekking.”

Betrokken en betrouwbaar 
De Olijfboom wordt een Frisse School: met een gezond binnenmilieu, een laag energieverbruik en een comfortabel binnenklimaat. Als alles volgens planning blijft verlopen, hebben de leerlingen vanaf begin volgend jaar les in hun gloednieuwe, gezonde en duurzame gebouw. “Het proces met Coneco loopt volledig volgens schema, zoals we van ze gewend zijn”, aldus Martin. “Coneco denkt mee, is betrokken en betrouwbaar.”

Benieuwd naar onze andere projecten bij Frisse Scholen, lees dan de blogs over KC Kollum, Christelijk Lyceum Veenendaal en Kindercampus Rembrandtkwartier

Ontwerp en afbeelding De Olijfboom: RoosRos Architecten

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep