Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Prettig comfort op 4.000 m2 van de RDM Onderzeebootloods

Na een grondige renovatie heeft de RDM Onderzeebootloods op de vroegere scheepswerf in Rotterdam een nieuwe bestemming. De metershoge loods, waarin ooit onderzeeërs werden gebouwd, is nu in gebruik als evenementenhal op een indrukwekkende locatie. Coneco zorgt voor de klimaatbeheersing van dit bijzondere project in het Rotterdamse havengebied.

De RDM Onderzeebootloods is een historisch gebouw met een rauw en industrieel karakter, maar voorzien van moderne faciliteiten. De locatie ademt nog de sfeer van weleer en van de rijke geschiedenis van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). De zware stalen balken en buizen, authentieke elementen en moderne voorzieningen vormen samen een bijzonder geheel. De loods bestaat uit meerdere hallen, die in verschillende fases worden gerenoveerd. Coneco ontwierp en leverde de regeltechniek voor het klimaatbeheerssysteem in de hallen van de RDM Onderzeebootloods.

Werken op hoogte
De evenementenhallen hebben in totaal een oppervlakte van ruim 4.000 m2. De Westhal is in de eerste fase gerenoveerd in samenwerking met Van Bon Installaties en de renovatie van de Midden- en Oosthal vond in de tweede fase plaats met Blokzijl TCL Installatietechniek. De Middenhal, waar vroeger de onderzeeboten werden gebouwd, meet op het hoogste punt bijna 20 meter, waardoor Coneco de werkzaamheden op aanzienlijke hoogte moest uitvoeren. Behalve de ruimtes voor evenementen, zijn er in de loods ook kantoor- en technische ruimtes. Coneco voorzag de evenementenhallen van een regeling voor warmte- en koude-opwekking. In de kantoren kwamen fancoil units en in de vergaderruimtes zijn VAV’s geplaatst.

Indrukwekkende locatie
Nadat de eerste twee fases van de renovatie zijn afgerond en het project is opgeleverd, kreeg Coneco onlangs de volgende opdracht in de RDM Onderzeebootloods van Van Rennes Elektro- & Installatietechniek. De evenementenhallen, geschikt voor zo’n 5.000 bezoekers, zijn geheel op maat in te richten met flexibele wanden en bars. Daardoor wijzigt het gebruik van de hallen regelmatig en is er behoefte ontstaan aan luchtverhitters. Coneco gaat de regeltechniek hiervoor leveren. Onze werkzaamheden bij de RDM Onderzeebootloods zijn voorlopig dus nog niet ten einde. Een indrukwekkende locatie waar historie, haven, industrie en innovatie mooi samengaan. Deze video geeft u een indruk van de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam:

Afbeelding: RDM Rotterdam

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep