Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Oog op de toekomst bij samenwerking Frisse School De Griffioen

Projectrealisatie

Basisschool De Griffioen krijgt een gloednieuw gebouw. Totaalinstallateur Van Dijnsen en Coneco zorgen samen voor het klimaatbeheer in deze Frisse School. “Een samenwerking met toekomstmogelijkheden”, aldus Projectleider Johan Branten. 

Frans Bogaerds, Projectmanager bij Coneco: “Voor de vervangende nieuwbouw van KBS De Griffioen in Prinsenbeek levert Van Dijnsen de werktuigbouwkundige installaties (in opdracht van BreedSaam Onderwijsvastgoed Breda). Ze schakelen ons in voor de regeltechnische installatie die onder meer de luchtbehandelingskast, VAV-units, regelkleppen en warmtepomp aanstuurt. Ik werk graag met Van Dijnsen. Mede door hun regeltechnische kennis en gedegen voorbereiding is de samenwerking ook bij dit project weer goed. Ze begrijpen wat wij doen en wat er nodig is voor een overzichtelijk verloop van een project.”  

Frisse School    

Johan Branten is Senior Projectleider-W bij Van Dijnsen. “Zowel de sloop van het oude pand als de nieuwbouw op dezelfde plaats verloopt in twee fases, zodat de school tijdens de bouw deels in gebruik kan blijven. Het nieuwe gebouw wordt all electric en krijgt zonnepanelen en een warmtepomp. Coneco stuurt het klimaatbeheer in de lokalen van deze Frisse School op basis van temperatuur en CO2. De klimaatinstallatie wordt zo geprogrammeerd, dat deze de ruimtes aan de hand van meetresultaten zal conditioneren.”

Knowhow

“Van Dijnsen schakelt niet voor alle projecten dezelfde leveranciers in, maar sommige bedrijven hebben wel onze voorkeur. Zoals Coneco, waarmee ik zelf al jaren samenwerk. Bij die samenwerking bevallen vooral de korte communicatielijnen en het feit dat we een vast aanspreekpunt hebben. We verstaan elkaar en weten daardoor precies welke informatie de ander nodig heeft. Voor dit project was er geen bestek, wel een vraagstelling. Aan de oplossing van die vraag heeft Coneco sterk bijgedragen. Op deze school is bijvoorbeeld een beperkte elektriciteitsafname mogelijk, waar we extra aandacht aan hebben besteed. Nu gaan specifieke koppelingen ervoor zorgen dat de warmtepomp in bepaalde situaties niet teveel stroom afneemt, zodat alles goed blijft draaien. Door het samenvoegen van onze knowhow, komen we met elkaar tot slimme oplossingen. Die samenwerking biedt meer mogelijkheden voor de toekomst!”  

Betrouwbaar

“De werkzaamheden bij De Griffioen zijn over twee jaar verspreid. Op die manier valt de verhuizing naar een nieuw deel van het schoolgebouw twee keer in de zomervakantie. Fase 1 van het project is inmiddels opgeleverd en fase 2 is onlangs gestart. De volledige oplevering is gepland in de zomer van volgend jaar.” 

Bent u benieuwd naar onze andere projecten bij Frisse Scholen, lees dan de blogs over Basisschool De OlijfboomKindcentrum Kollum of Kindercampus Rembrandtkwartier

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep