Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Neways Electronics International in Son

Projectrealisatie

Terwijl de productie gewoon door moest lopen, verving Coneco in zeer nauwe samenwerking met Kuijpers Centrale Projecten de verouderde regeltechniek bij Neways.

  • Project: Neways Electronics International in Son
  • In samenwerking met: Kuijpers Centrale Projecten
  • Verantwoordelijk binnen Coneco: Arnold Baardman
  • Opdracht: Vervangen van verouderde regeltechniek en regelkasten
    Hoe gerealiseerd: In de technische ruimte moest de bestaande regelkast verwijderd worden en de nieuwe geplaatst. Door beperkte ruimte en lastige toegangswegen moest in het ontwerp ook rekening gehouden worden met het deels en snel demonteren van de regelkast. Bovendien mochten kritische installatiedelen niet uitgeschakeld worden.
    Coneco selecteerde een regelkast met demontabele zijkanten, zodat de montageplaat uit de regelkast geschoven kon worden. Hierdoor nam het gewicht van de regelkast af en kon de kast sneller worden geplaatst. In tweede instantie werd de montageplaat met apparatuur getransporteerd. Coneco stond klaar om op afroep en direct na montage, de regelinstallatie op te starten en aan te sluiten.

Daarom Coneco: al vaker grote projecten gerealiseerd
De afdeling meet- en regeltechniek bij Kuijpers Centrale Projecten heeft al vaker naar volle tevredenheid grote projecten met Coneco gerealiseerd. “Bijvoorbeeld in het Reinier de Graaff Ziekenhuis. Naast een groot project, ook een bijzonder project. Net als bij Neways moesten ook daar alle bedrijfsprocessen ongehinderd door kunnen lopen. Coneco en Kuijpers kennen en vertrouwen elkaar. Dat werkt prettig”, aldus projectleider Sander Ermers.

Samenwerking: betrouwbare partner
In het project voor Neways was tijd een zeer belangrijk aspect. “Het karwei moest in zeer kort tijdsbestek worden gerealiseerd. Dan moet je snel en goed kunnen schakelen. En alle afspraken nauwgezet nakomen. Coneco is ook hier weer een betrouwbare partner gebleken.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep