Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Met technologie wordt HumanTotalCare gezondste kantoor van Nederland

Nu Siemens naast een heel scala aan sensoren ook fijnstofopnemers aanbiedt, maakt Coneco gebouwen niet alleen comfortabel maar ook gezond. Werknemers hebben immers het recht om in een vitale omgeving te verblijven. Een interview met Frank van Balen en Frans Bogaerds over de drive om samen gebouwen zoals dat van HumanTotalCare comfortabeler, energiezuiniger én gezonder te maken.

Al meer dan anderhalve eeuw zoekt Siemens op zeer veel gebieden en voor verscheidene branches en disciplines naar mogelijkheden om met techniek het leven en werken te verbeteren; hun credo: creating prefect places. Met minder neemt Siemens geen genoegen. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan altijd bovenaan. Dat geldt overigens niet alleen voor de prestaties van hun apparatuur, maar bijvoorbeeld ook voor de logistiek, leverzekerheid en service van hun producten wereldwijd.

Nauwkeurige en betrouwbare regeltechniek
Dat zijn voor Coneco belangrijke redenen om apparatuur, zoals regelafsluiters en sensoren, van Siemens te adviseren en in te zetten bij projecten. Frans Bogaerds, werkvoorbereider bij Coneco, weet uit ervaring dat Siemens altijd optimaal presteert. “Om meet- en regeltechniek goed te kunnen opleveren en uitvoeren zijn nauwkeurige en betrouwbare metingen onontbeerlijk! Zijn de meetgegevens niet goed of niet voorhanden dan draait de gehele installatie suboptimaal.”

Optimaal welbevinden
En dat is niet alleen jammer als het gaat om het resultaat, maar ook zonde van de energie-efficientie, de duurzaamheid in en buiten het gebouw en te hoge kosten, vult Frank van Balen aan. Frank is accountmanager bij de Siemens-divisie Smart Infrastructure (afdeling Building Products). “Input van de juiste meetgegevens zorgt voor het optimaal kunnen functioneren van de totale installatie. Dat is prettig voor de gebruikers, maar ook voor de gebouweigenaar. Een optimaal ingestelde meet- en regeltechniek zorgt voor een lagere energierekening, langere levensduur van de installatie en minder onderhoudskosten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het welbevinden van de mensen die in het gebouw leven, werken of recreëren. Wij verblijven namelijk 90% van ons leven in gebouwen.”

Meer dan tachtig jaar meetervaring
Aan de reeks sensoren die het binnenklimaat optimaal houden, heeft Siemens onlangs een nieuw segment toegevoegd. Frank: “We hebben al meer dan acht decennia ervaring met sensoren voor vocht, temperatuur, druk, CO2 en VOC. Afgelopen jaar hebben we onze innovatie op het gebied van fijnstofmeting op de markt gebracht. Hiermee reduceren we de risico’s op longziektes en is ons Healthy Indoor Climate portfolio compleet. Met dit scala aan sensoren kunnen we een gebouw niet alleen op comfort en welbevinden aansturen, maar nu ook op gezondheid. In China hebben we al heel goede ervaringen opgedaan.”

Gezondste kantoorgebouw
In Nederland heeft Coneco onlangs in nauwe samenwerking met Priva en Siemens een kantoorgebouw opgeleverd dat zowel smart als well is. Frans: “Na bijna twee jaar (ver)bouwen heeft HumanTotalCare onlangs haar intrek genomen in het compleet vernieuwde en uitgebreide kantoor in Son. En dat is niet zomaar een pand: het is het gezondste kantoor van Nederland.”
HumanTotalCare is er als eerste in Nederland in geslaagd om een kantoor te renoveren en bouwen conform de WELL Building Standard, casco en inrichting en BREEAM-NL. De combinatie van verschillende certificaten zorgt ervoor dat de gezondheid en de vitaliteit van mensen binnen én buiten het gebouw optimaal gestimuleerd worden. Frans: “Natuurlijk zijn wij als Coneco trots dat we hieraan onze bijdrage mochten leveren; naast een comfortabel binnenklimaat is dit kantoor ook een gezonde omgeving. En dat is mede mogelijk gemaakt door de veldapparatuur en fijnstofsensoren van Siemens.”

Wilt u van uw smart building ook een well building maken? Neem contact met me op. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep