Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Met STB samenwerken aan nieuwe Bistro LOF

Projectrealisatie

Voor de nieuwe bistro bij Parc Broekhuizen realiseerde STB de installatietechniek en Coneco de meet- en regeltechniek. Ton van Wijngaarde, projectleider bij STB over de installatietechniek en de samenwerking met Coneco: “We werken al jaren goed samen.”

“Aan de hand van de beschikbare informatie over het gebruik van de keuken en het mogelijke aantal bezoekers van het restaurant heeft STB een ontwerp gemaakt van de luchtbehandelingsinstallatie, de installaties voor vloerverwarming, -koeling, warm en koud tapwater,” licht Ton de werkzaamheden bij Bistro LOF toe. “Vervolgens hebben we dit ontwerp qua regeltechniek met Coneco besproken. Hierbij was het vooral belangrijk dat de luchttoevoer zoveel mogelijk in balans is met de afzuiging van de open keuken in de bistro, met een lichte onderdruk. We hebben voor Coneco gekozen omdat we al jaren goed samenwerken. En omdat we elkaar niet alleen goed aanvoelen, maar ook aanvullen,” aldus Ton van Wijngaarde.

De samenwerking is weer zeer goed verlopen, mede omdat de betrokken mensen van Coneco zich goed inleven en flexibel zijn.

Ton van Wijngaarde – projectleider STB

Passen en meten

De nieuwe bistro is gevestigd in de oude boerderij op het landgoed. In het oude pand was het soms passen en meten om de installaties in de beschikbare ruimte te kunnen plaatsen. Dat is in samenwerking met de bouwkundig aannemer gelukt. In goed overleg is daarbij de techniek, waar mogelijk, uit het zicht weggewerkt. Ton: “Ondanks de hordes die we af en toe moesten nemen omdat het aanzicht van het restaurant erg belangrijk is, liep het project goed. Voor ons was het vooral een uitdaging de balans in de luchthuishouding van de installatie te vinden: de manier van afzuigen is erg complex, net als de combinatie van vloerverwarming en -koeling, warmtapwater, luchtbehandelingskast en ventilatorconvectoren. Omdat er geen gas en beperkt elektra aanwezig is, moet het warmtapwater met een en dezelfde warmtepomp op temperatuur gehouden worden.”

Betrokken en flexibel 

Hoe ervaarde Ton dit keer de samenwerking met Coneco? “Die is weer zeer goed verlopen, mede omdat de betrokken mensen zich goed inleven en flexibel zijn. De samenwerking met de bouwkundig uitvoerder/coördinator is bij een dergelijk project van groot belang en die verliep eveneens naar wens. Dat geldt ook voor de samenwerking met de mensen van de elektra op de werkvloer, die het grootste deel van de bekabeling hebben gelegd.”

Bent u benieuwd naar andere projecten die wij in hotels en restaurants hebben gerealiseerd, lees dan onze blogs over The Market Hotel en Strandhotel Cadzand-Bad.  

Afbeelding: Parc Broekhuizen, Bistro

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep