Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Luxe op toplocatie in Groningen: The Market Hotel

Projectrealisatie

HOMIJ Technische Installaties vroeg ons voor de regeltechniek, die we realiseren met Priva Blue ID

Ruben Kroezen, Projectleider MRK

The Market Hotel in Groningen komt op een unieke locatie in het stadscentrum. Het gebouw wordt all-electric én aardbevingsbestendig. Re3com Coneco verzorgt de regeltechniek en brengt overzicht, controle en bediengemak met het gebouwbeheersysteem. Een bijzonder project met een logistieke uitdaging.

WestCord Hotels opent dit jaar een nieuw hotel in het centrum van Groningen. Op een toplocatie aan de Grote Markt, vlak bij de Martinitoren, opent het luxueuze The Market Hotel de deuren. Verdeeld over zes bouwlagen komen er 123 kamers, een restaurant, bar, wellness, lobby, keuken en een eigen bakkerij. Op het dak komt een groot terras met prachtig uitzicht over de stad. De bouw van het hotel is een integraal project waarin meerdere VolkerWessels ondernemingen samenwerken. Voor de installatietechniek is HOMIJ Technische Installaties verantwoordelijk. Zij vroegen Re3com Coneco voor de regeltechniek van het gebouwbeheersysteem, die we realiseren met Priva Blue ID.

Overzicht en controle
The Market Hotel krijgt diverse duurzame toepassingen. Er komt geen gasaansluiting; het gebouw wordt all-electric. Voor een comfortabel binnenklimaat levert Re3com Coneco de sturing van de warmtepompen, die zorgen voor de opwekking van warmte/koude voor verwarming, koeling en warm tapwater. Er zijn twee warmtepompen voor de vloerverwarming en -koeling en twee voor het tapwater. Daarnaast regelen we de luchtbehandeling van de kamers en het restaurant. De algemene ruimtes worden nageregeld met Priva Comforte regelaars. Om de eindgebruiker een duidelijk overzicht en goede controle op de installaties te geven, koppelen we diverse onderdelen van de verschillende disciplines aan elkaar. Ook voor de beheerder levert dat veel bediengemak op.

Muren van halve meter dik
Naast duurzaamheid en gebruiksgemak heeft het nieuwe hotel nog een bijzonder kenmerk: het wordt aardbevingsbestendig uitgevoerd. Hiervoor zijn bij de bouw prefab betonnen wanden van een halve meter dik geplaatst; zij zorgen voor stabiliteit van het gebouw tijdens een eventuele aardbeving. Daarnaast zijn op elke verdieping prefab metselwerk gevelelementen aangebracht, die als het ware meebewegen bij mogelijke trillingen.

Snel laden en lossen
The Market Hotel combineert moderne architectuur en historische trapgevels op een unieke locatie. Die locatie leverde ons bij de werkzaamheden overigens een flinke logistieke uitdaging op! Gezien de korte laad- en lostijden in het drukke Groningse stadscentrum, moesten we de aflevering van onze materialen heel zorgvuldig plannen.
De vlog van HOMIJ geeft u een goede indruk van de bouw op deze bijzondere locatie. Vooralsnog is de oplevering van The Market Hotel medio 2020 gepland.

Wilt u meer weten over onze projecten in de hotelbranche? Lees dan onze blogs over Pakhuismeesteren en Strandhotel Cadzand-Bad.

Afbeelding: WestCord Hotels, The Market Hotel

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep