Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Licht, lucht en ruimte voor gemeentehuis Westland

Projectrealisatie

In Naaldwijk wordt volop gebouwd aan twee gebouwen die het nieuwe gemeentehuis van Westland vormen: duurzaam, energiezuinig en met weinig onderhoud. Door de integrale aanpak heeft de gemeente de komende 25 jaar geen omkijken naar de gebouwen. Zo kan ze zich volledig toeleggen op de efficiënte dienstverlening aan de burger.

Het project is een samenwerking tussen de Gemeente Westland en het consortium De Groene Schakel. Dit consortium bestaat uit de VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties en PCH Dienstengroep. In één aanbesteding zijn ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en dienstverlening (DBFMO) aan één partij toegekend, op basis van een contract voor 25 jaar. Zo heeft de gemeente voor het volledige project en de onderhoudsperiode één vast aanspreekpunt en hoeft ze zich niet inhoudelijk met de realisatie en exploitatie van de gebouwen bezig te houden.

Voorkeursleverancier
In het consortium is VolkerWessels Vastgoedbeheer verantwoordelijk voor de exploitatie en instandhouding van de gebouwen. Op basis van hun goede ervaringen hebben zij Coneco/Priva als voorkeursleverancier voor de regeltechnische installatie voorgedragen. Dat leidde tot de opdracht die Coneco van HOMIJ kreeg: het realiseren van de meet- en regelinstallatie met Priva Blue ID, inclusief bekabeling en projectmanagement. Daarnaast heeft Coneco een overeenkomst met VolkerWessels Vastgoedbeheer afgesloten om als partner de installatie 25 jaar in stand te houden.

Optimale afstemming
Door de accountteam-filosofie heeft Coneco een klantgerichte aanpak in het uitvoeringstraject. Korte lijnen tussen projectmanager en klant zorgen ervoor dat we snel kunnen schakelen bij alle ontwikkelingen tijdens de uitvoering. Het goedkeuringstraject vormt de sleutel voor de optimale afstemming van de verwachting van onze opdrachtgever. Hiervoor worden de regeltechnische omschrijvingen en de software zorgvuldig getoetst met het ontwerp. Als ultieme borging voor de afstemming met de uiteindelijke gebruiker van de installatie wordt er een software afname vastgelegd, waarbij de gebruiker zijn wensen op het gebied van bediening GBS middels kleurenbeelden mag inbrengen. Voor dit project is de looptijd strak en dit moet middels projectmanagement zorgvuldig worden bewaakt.

Eerste én tweede kick off
De eerste belangrijke stappen voor het project zijn inmiddels gezet. Afgelopen december vond de eerste kick off van het project plaats op het kantoor van HOMIJ Amsterdam, waar de uitvoerenden kennis met elkaar hebben gemaakt en de rolverdeling hebben doorgenomen. De tweede kick off was op de bouwlocatie, met bekabelingspartner Gouda Elektrotechniek en de uitvoerders op de bouw. Ook de volgende stappen zijn gezet: de eerste regelkast is al op de bouwlocatie afgeleverd en de regeltechnische omschrijvingen zijn ter goedkeuring via de projectorganisatie HOMIJ naar Volker Wessels Vastgoedbeheer. Hierna zullen nog vele stappen volgen. We houden u daarvan graag op de hoogte.

Benieuwd naar het nieuwe gemeentehuis? Bekijk hier de animatie van het nieuwe Gemeentehuis Westland van Boele & van Eesteren

Afbeelding en animatie: Boele & van Eesteren

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep