Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Koomen Installatie en Coneco: de klant ontzorgen

Projectrealisatie

We werken graag met de mensen van Coneco: ze zijn gedreven, ze denken mee in voortraject en uitvoering en ze zijn technisch erg goed.

Mark Jansen, Projectleider Elektrotechniek Koomen Installatie

De klimaatinstallatie van kantoorgebouw Jupiter in Amsterdam-Zuidoost krijgt een update. Voor de regeling van het nieuwe systeem schakelt Koomen Installatie Coneco in. Projectleider Mark Jansen: “Samen met Coneco komen we tot mooie oplossingen.”

Mijn collega Edward van Beek is als Project Engineer bij Coneco nauw betrokken bij de uitvoering van dit project. “Met onze opdrachtgever Koomen Installatie renoveren we het klimaatsysteem van kantoorgebouw Jupiter in Amsterdam-Zuidoost. Eerder werd al de begane grond tot en met de derde verdieping gerenoveerd, nu zijn we bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de vierde, vijfde en zesde verdieping. Koomen verzorgt de installatietechniek en wij vervangen de regeling, passen de indeling aan en realiseren de migratie naar Priva Blue ID. We werken graag met Koomen en staan altijd voor elkaar klaar. Zelf werk ik bij dit project veel samen met Moustapha Belhaje van Koomen, die alle ins en outs van gebouw Jupiter kent.”      

In drie fases 

Mark Jansen, Projectleider Elektrotechniek bij Koomen: “Als totaalinstallateur richten wij ons op service en onderhoud van commerciële kantoren. Daarnaast werken we projectmatig aan de renovatie daarvan en verzorgen we alle installatietechnische werkzaamheden om de klant te ontzorgen. Jupiter heeft acht verdiepingen; op basis van een meerjarenplan wordt het kantoor in drie fases gerenoveerd. De eerste verdiepingen zijn vorig jaar al aangepakt en opgeleverd. We zijn nu in de tweede fase met de middelste verdiepingen en de opdracht voor de derde fase is in voorbereiding. Als die ook is afgerond, is het complete gebouw voorzien van een nieuwe installatie en Priva Blue ID.”

Minimale overlast

“Voor de vernieuwing van de klimaatinstallatie realiseert Coneco de regeltechniek, software, inbedrijfstelling en het projectmanagement. Koomen brengt daarvoor onder andere de netwerkbekabeling aan, demonteert de oude en monteert de nieuwe Priva Comforte CX regelaars inclusief schetsplaat, zo’n 150 stuks. Dat betekent veel werken boven de plafonds en bureaus. Omdat het kantoor tijdens de werkzaamheden in gebruik blijft, is het heel belangrijk de overlast tot een minimum te beperken.” 

Flexibele planning          

“Dat doen we met een goede planning. We pakken de werkzaamheden per verdieping aan, meestal beginnen we op maandag met demonteren en kunnen we op vrijdag inbedrijfstellen. Zo werken we alle verdiepingen af en hebben we fase 1 ook in vier weken kunnen afronden. Het is heel fijn dat Coneco flexibel in onze planning kan meegaan. Als ons werk op een verdieping eerder klaar is dan gepland, past Edward zijn agenda aan en logt op afstand in. Zo kunnen wij eerder inbedrijfstellen.”

Heel tevreden      

“Ik werk al heel lang met Coneco. We kennen elkaar sinds mijn vorige werkkring en ik ben nog steeds erg tevreden over onze samenwerking. Een project als dit kent heel wat uitdagingen. In fase 2 hadden we bijvoorbeeld te maken met leveringsproblemen van materiaal, waarbij Edward veel voor ons heeft betekend. Hij denkt mee over mogelijke oplossingen, zowel in het voortraject als bij de uitvoering. We werken graag met de mensen van Coneco: ze zijn gedreven, technisch erg goed en komen tot mooie oplossingen.”

Bent u benieuwd naar onze andere projecten voor de renovatie van bedrijfs- en kantoorgebouwen, lees dan de blogs over UniePlazaBoon EdamWTC Rotterdam en Blaak16.  

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep