Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Koninklijke Schouwburg in Den Haag

Projectrealisatie

Samen met Van Dijk en Korteland optimaliseerde Coneco de totale regeltechnische installatie van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

  • Project: Koninklijke Schouwburg in Den Haag
  • In samenwerking met: Van Dijk en Korteland
  • Verantwoordelijk binnen Coneco: Erik van den Hoek
  • Opdracht: Vervangen en optimaliseren van de totale regeltechnische installatie.
    Hoe gerealiseerd: Het binnenklimaat is opgewaardeerd tot optimaal niveau.
    Omdat we te maken hebben met een monumentaal pand kunnen we de stadsverwarming uit de kelder niet gebruiken; het leidingwerk kon niet van de kelder naar het dak worden gebracht. Daarom zijn voor de luchtverwarming van de foyers twee warmtepompen bijgeplaatst en is er een seriële koppeling gemaakt met de gereviseerde luchtbehandelingskasten. Ook zijn de luchtgordijnen vervangen. Naast de twee nieuwe Blue ID regelkasten heeft Coneco een GBS-PC geleverd en hierop de bediening voor de eindgebruiker op een gebruiksvriendelijke manier opgetuigd. Coneco en Van Dijk en Korteland houden via online monitoring de performance van de installatie in de gaten.

Daarom Coneco: in het verleden bewezen resultaten
Barry Korteland, één van de directeuren van Van Dijk en Korteland, heeft een sterke voorkeur voor innovatie en duurzame oplossingen: “Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Ons bedrijf bestaat uit een installatie en een servicetak. Hierdoor kunnen we ontwerp, nazorg, onderhoud en beheer verzorgen. Door de in het verleden bewezen resultaten en de kennis binnen Coneco was er voor ons geen andere partij beter geschikt om deze opdracht te klaren.”

Samenwerking: kleine slagvaardige teams
“Dankzij de kleine teams van Coneco wordt er slagwaardig gewerkt. Bovendien heb je aan een half woord genoeg. Wat me vooral aanspreekt, is hun voorbereiding. Nog voor het project van start gaat, hebben ze volledig inzichtelijk waar de pijnpunten liggen en gaan ze in overleg met alle betrokken partijen. Hierdoor werd al vroeg geanticipeerd waardoor het project zonder problemen is verlopen.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep