Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Klimaatbeheer voor THIS IS HOLLAND: Nederland in vogelvlucht

Projectrealisatie

THIS IS HOLLAND is een nieuwe attractie in Amsterdam Noord, die de bezoekers van de Flight Experience een zeer realistische vliegervaring geeft. Door een vliegsimulator, een enorm bolvormig scherm en verrassende ‘special effects’ beleven ze Nederland vanuit de lucht. Zittend in een bewegende gondel zien ze onder zich bekende én onbekende plekken voorbijgaan, van de Amsterdamse grachten tot de Oosterscheldekering en kilometers natuurijs in Friesland. Bezoekers hebben het gevoel echt te vliegen, ruiken de tulpenvelden, krijgen nevel in hun gezicht en voelen de wind door hun haar. Re3com Coneco regelt het klimaatbeheer in het bijzondere pand van THIS IS HOLLAND.

Grondige voorbereiding

In nauwe samenwerking met opdrachtgever Van der Sluis Technische Bedrijven leverde Re3com Coneco de regeltechniek, ontwikkelde de software en stelde het klimaatbeheerssysteem bij THIS IS HOLLAND in bedrijf. Het gebouw is voorzien van Priva Blue ID en verschillende Comforte naregelingen. Er zijn ook twee luchtbehandelingskasten geplaatst: één voor de attractieruimte en één voor de overige ruimtes, waaronder een kantoor. Bij een dergelijk project luistert niet alleen de meet- en regeltechniek, maar ook de aanleg van de regelbekabeling erg nauw. In overleg met Van der Sluis heeft Re3com Coneco daarom ook de projectbegeleiding van de bekabeling uitgevoerd. Al tijdens de werkvoorbereiding hebben we veel aandacht besteed aan de nodige voorbereidingen, zodat bij de bekabelingswerkzaamheden ter plaatse alles duidelijk en inzichtelijk was.

Duurzaam opgewekte energie

Het opvallende ronde pand van THIS IS HOLLAND heeft de contouren van een olievat, met een knipoog naar het voormalige Shell-terrein in Amsterdam Noord waarop het is gebouwd. Evenals de naastgelegen A’DAM Toren verbruikt THIS IS HOLLAND energie die duurzaam is opgewekt middels warmtekoudeopslag. De WKO-installatie bevindt zich in de parkeergarage onder het gebouw. Dit najaar is THIS IS HOLLAND geopend; we hebben onlangs de laatste testen uitgevoerd en het systeem is volledig in bedrijf. Voor mij als ‘vliegfanaat’ komen bij dit project werk en hobby samen, want ik ben gefascineerd door alles wat met vliegen te maken heeft. Ik ga dus binnenkort zéker een vlucht maken. “Riemen vast en vliegen maar”, zoals men bij THIS IS HOLLAND zegt.

THIS IS HOLLAND geeft op verschillende manieren een beeld van (het ontstaan van) Nederland. Deze video geeft een indruk van de Flight Experience:

Afbeelding: THIS IS HOLLAND

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep