Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Klimaatbeheer op historische plek: Pakhuismeesteren Rotterdam

Projectrealisatie

Op de Kop van Zuid in Rotterdam verandert het monumentale gebouw van Pakhuismeesteren na een grondige renovatie in een modern hotel. Coneco regelt het klimaatbeheer van het voormalige theepakhuis, dat staat op een unieke locatie met een rijke geschiedenis.

Aan de oevers van de Maas op de Rotterdamse Wilhelminakade staat het oude veemgebouw van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren. Celebes, Borneo, Java, Sumatra staat nog met grote letters op de historische gevels van het pakhuis. Een verwijzing naar de rijke geschiedenis van het pand, waar al voor de Tweede Wereldoorlog producten als thee, zaden, noten en graan werden opgeslagen. De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels liet het pand verbouwen tot een modern hotel, voorzien van luxe en comfort. Opdrachtgever Brabant Installatie Techniek vroeg Coneco het klimaatbeheer te regelen.

Traditioneel en innovatief
Bij de transformatie tot een modern ‘lifestyle’ hotel is het historische gebouw zoveel mogelijk in ere gehouden en zijn traditie en innovatie gecombineerd. De monumentale gevels zijn hersteld, de originele karakteristieke betonstructuur is behouden en is zichtbaar vanuit de vide van het hotel. Het oude pakhuis kreeg daarnaast een nieuwe fundering, twee extra verdiepingen en een nieuwe parkeerkelder. Ook de inrichting van het hotel is een combinatie van oude en nieuwe elementen.

Renovatie in fases
De werkzaamheden aan het klimaatbeheer zijn tijdens de renovatie gefaseerd verlopen. Naast het klimaatbeheer van de 217 hotelkamers regelt Coneco ook het klimaat in de verschillende werkruimtes, vergaderzalen en evenementenruimtes met Priva Blue ID Alle ruimtes in het hotel zijn voorzien van standalone naregelingen, zodat het klimaat individueel te regelen is. Fancoil units zorgen voor de verwarmings- en koelfunctie. In totaal hebben we enkele honderden naregelingen en ruimtethermostaten aangebracht. Elektrotechnisch installatiebedrijf Intralectric bracht de bekabeling van alle installaties voor ons aan. Stadsverwarming en -koeling voorzien het gehele project van de benodigde energie.

Foodhallen begane grond
Inmiddels zijn onze werkzaamheden bij het hotel, het restaurant, de keuken en de lobby afgerond en gaan we verder aan de slag op de begane grond van het hotel. Daar komen namelijk de ‘Rotterdamse Foodhallen’, een markthal met stands waar men lokale en internationale gerechten kan eten. Ook voor de Foodhallen regelt Coneco binnenkort het klimaatbeheer met aparte luchtbehandelingskasten, vloerverwarming en -koeling. Na zo’n anderhalf jaar is daarmee ons werk aan dit unieke project Pakhuismeesteren de laatste fase ingegaan.

Hotel Room Mate Bruno opent de deuren vanaf 23 juli 2018.

Afbeelding: Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep