Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Klimaatbeheer aan de Zeeuwse kust: Strandhotel Cadzand-Bad

Bovenop de duinen, in de meest zuidelijke badplaats van Nederland, staat Strandhotel Cadzand-Bad. Het Zeeuwse hotel ondergaat een grondige metamorfose en krijgt een aantal nieuwe faciliteiten. Voor een comfortabel binnenklimaat meet en regelt Coneco het klimaatbeheer in het vernieuwde Strandhotel.

In samenwerking met opdrachtgever de Zeeuwse Verwarmings Unie (ZVU) zorgt Coneco bij de vernieuwing voor de meet- en regeltechniek van het klimaatbeheersysteem. Het project verloopt in twee fases waarin het hotel wordt uitgebreid, verbouwd en gerestyled. Coneco levert de regelkasten voor de nieuwbouw, maakt de regeltechnische omschrijving, ontwikkelt de software en stelt de installatie in bedrijf.

In vijf stappen
Bij de inbedrijfstelling van de installatie doorlopen we vijf stappen: allereerst laden we de software, dan testen we de in- en uitgangen en vervolgens testen we de aangesloten veldapparatuur, zoals temperatuuropnemers en ketels. Daarna testen we functioneel: we controleren of alles goed regelt en of er bijvoorbeeld geen overshoot in de temperatuur is. Tenslotte verzorgen we de bedrijfsvaardige oplevering van de installatie. Met Priva Blue ID S10-controllers regelen we de warmte- en koude-opwekking en de luchtbehandelingskasten. Zo optimaliseren we het binnenklimaat in het hotel. Als alles volgens planning verloopt, ronden wij onze werkzaamheden voor de eerste fase van het vernieuwde hotel begin 2019 af.

Inzicht door 3D-BIM
ZVU werkte het ontwerp van het Strandhotel uit in 3D-BIM (Bouw Informatie Model). Hiermee krijgt de opdrachtgever van het project snel inzicht in de installaties en ontstaat een goede coördinatie tussen constructeur en installateur. Zeker bij een complex gebouw als dit, met veel hoogteverschillen in de bouwlagen, is dat erg belangrijk. Coneco werkte al vaker met ZVU aan de vernieuwing van klimaatbeheersystemen, bijvoorbeeld bij de duurzame Stadsschouwburg in Middelburg, zoals u in de blog van mijn collega Arjan Menkman leest.

Piet Boon en Sergio Herman
Bij het vernieuwingsproject werkt Strandhotel Cadzand-Bad samen met onder meer
Piet Boon Studio (kamers in strandstijl) en Sergio Herman (nieuw ontbijtrestaurant en nieuwe lobbybar). Herman’s restaurant Pure C, dat eveneens in het hotel is gevestigd, ontving onlangs een tweede Michelinster. De vernieuwing van het Strandhotel verloopt in twee fases; in de eerste fase is inmiddels een groot aantal kamers gerestyled en het ontbijtrestaurant geopend. Ook zijn de lobby en bar in gebruik genomen en is een ondergrondse parkeergarage in de duinen aangelegd. In de tweede fase worden nog verschillende luxe kamers en suites opgeleverd, komen er appartementen voor een langer verblijf en uitgebreide wellness- en saunavoorzieningen. Onderin het hotel, in een duin, komt een verwarmd binnenzwembad.

Wilt u meer weten over het ontwerp in 3D-BIM, lees dan dit artikel van ZVU over BIM in het magazine Scratch.

Afbeelding: Strandhotel Cadzand-Bad

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep