Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Kick off spaart zeeën van tijd

Projectrealisatie

De aftrap met alle projectbetrokkenen, ruim voor aanvang van een nieuw project, dient voor mij vooral om te borgen dat alle klant- en projectinformatie goed wordt overgedragen. Inmiddels weten we dat deze Coneco-aftrap hoog wordt gewaardeerd. De kick off voorkomt frustraties tijdens het werk en levert heel veel tijd op.

Ik neem u graag mee in de kick off van het project Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Dat geeft een aardig beeld van hoe het eraan toegaat. Nou…. gemoedelijk! Of dat door de Brabantse inborst van onze opdrachtgever Kuijpers komt of door de slagroomsoezen, laat ik even in het midden.

We zitten samen op de tweede etage van een enorme bouwkeet met de mensen die leiding zullen geven aan de uitvoering van het installatiewerk, de bekabeling en de regeltechniek: Hans Kuyten en William Duinkerken namens Kuijpers; Edwin Lagerwaard namens Verkerk Elektrotechniek voor de bekabeling en regelkasten; en Hans van Lammeren en Peter van Eck namens Coneco voor de regeltechniek. Samen gaan we het binnenklimaat van de nieuwe Sportcampus Zuiderpark realiseren. Een project, op de plek waar vroeger ADO Den Haag zijn voetbalwedstrijden afwerkte, waarin topsport met educatie verweven gaat worden. Om alvast een indruk te krijgen van dit prachtproject, raad ik u aan dit ‘drone-filmpje’ van de gemeente Den Haag te bekijken.

Inspanning aan het begin, zorgt voor rust en loyaliteit tijdens het werk

Hoewel het ‘echte’ werk voor Coneco pas na de zomer gaat plaatsvinden, zitten we eind februari al samen. Geen overbodige luxe. De onderwerpen die tijdens de kick off langs komen zijn: wie is de eindgebruiker en hoe wordt hij betrokken, wat zijn de verwachtingen en risico’s, hoe houden we de lijnen kort en wie draagt de verantwoordelijkheid voor welke vraagstukken. Nu kunnen we nog in alle rust de te verwachten knelpunten bespreken en oplossingen bedenken voor gecompliceerde delen van het project. Zo is het bijvoorbeeld goed om nu al afspraken te maken over: wie doet wat, het bijhouden van de functielijsten en hoe om te gaan met de technische keuringen. Mijn ervaring is – en dat horen we ook terug van onze opdrachtgevers en onderaannemers – dat de tijd die we spenderen aan de voorkant van de opdracht zich dubbel en dwars terugbetaalt tijdens het werk.

Kortom, Coneco heeft de ambitie de regie te voeren over de meest optimale werking van de gehéle installatie. Dit met als doel de werktuigbouwkundige installatie, en in het bijzonder het gebouwbeheersysteem, naar volle tevredenheid van alle gebruikers te laten functioneren. De kick off is hiervoor de ideale start!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep