Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Jarenlange samenwerking met Van Wijk leidt tot coproductie

Projectrealisatie

Bij de verduurzaming van het bedrijfspand van Van Wijk Installatietechniek komen vele jaren van prettige samenwerking bij elkaar. Resultaat: een duurzaam, energiezuinig pand met een comfortabel binnenklimaat. Dennis van der Pol spreekt met directeur Erik Barth over de coproductie van Van Wijk met Coneco.

Ik kom al 25 jaar bij Van Wijk Installatietechniek, specialist in installatietechniek, ik voel me er altijd bijzonder welkom. Mooi dat ze nu bij de renovatie en verduurzaming van hun pand voor Coneco hebben gekozen. Ik spreek Erik Barth, directeur van Van Wijk over een gezamenlijk project.
Het bedrijfspand van Van Wijk is eind jaren ’80 volgens de toenmalige voorschriften gebouwd, vertelt Erik. “Bij de renovatie hebben we verschillende maatregelen voor duurzaamheid en verlaging van de energiebehoefte doorgevoerd: van extra gevelisolatie tot nieuw dubbelglas en ledverlichting. Daarnaast is de installatie voor verwarming, koeling en ventilatie geheel vernieuwd, is het pand voorzien van twee energiezuinige warmtepompen en daarmee van het gas af. Coneco zorgde voor de levering en inregeling van het gebouwbeheersysteem voor de nieuwe klimaatinstallatie: de regelkast met Priva Blue ID hardware, software, naregelingen en inbedrijfstelling.”

Comfortabel binnenklimaat    

“Wij hebben de renovatie en verduurzaming in eigen beheer uitgevoerd. Ook voor de klimaatinstallatie maakten we het werktuigbouwkundig ontwerp zelf; het meet- en regeltechnisch ontwerp maakten we samen met Coneco. Hun project engineer Erik van Vugt heeft de regeltechnische werkzaamheden vervolgens van A tot Z uitgevoerd. Het vernieuwde pand bevalt ons uitstekend, het resultaat is echt geworden wat we ervan hadden verwacht. Ook bij een iets ouder pand is verduurzamen heel goed mogelijk. Maar naast verduurzaming en verlaging van de energiebehoefte is er nog een belangrijk aspect: het comfort van het binnenklimaat is aanzienlijk vergroot. Met Touchpoint One ruimtebedienunits met geïntegreerde CO2-meting kunnen we nu bijvoorbeeld temperatuur, luchtkwaliteit en aansturing van de zonwering eenvoudig per ruimte regelen.”

Snel aan de slag         

“Als installatiebedrijf werken we mee aan de nieuwbouw en renovatie van allerlei utiliteitsgebouwen, waarbij we vaak Coneco inschakelen voor de gebouwautomatisering. Voor deze projecten werken we al jaren erg prettig samen met Dennis van der Pol; persoonlijk gaat onze samenwerking zelfs terug tot de jaren ’90. Dennis begrijpt hoe ons bedrijf in elkaar zit, wat de omvang van de werkzaamheden is en hoe de bouwwereld werkt. Daardoor kunnen we samen altijd snel met nieuwe projecten aan de slag. De mensen bij Coneco zijn professioneel en hebben kennis van zaken, het is een goede serviceorganisatie”, aldus Erik.

We werken veel aan de nieuwbouw en renovatie van utiliteitsgebouwen, waarbij we vaak Coneco inschakelen voor de gebouwautomatisering.

Erik Barth – Van Wijk Installatietechniek

Advies voor verduurzaming  

De renovatie van het bedrijfspand is in verschillende fasen uitgevoerd. Er was voldoende ruimte om de werkplekken steeds intern te verhuizen, zodat het werk ‘gewoon’ kon doorgaan. Het is duidelijk dat de mensen bij Van Wijk gewend zijn projectmatig te werken, volgens een goede planning en met de nodige flexibiliteit. Inmiddels zijn de werkzaamheden van Coneco opgeleverd en is het vernieuwde pand in gebruik. Heeft Erik advies voor andere organisaties die verduurzaming van hun bedrijfspand overwegen? “Om verlaging van het energieverbruik te realiseren, zijn soms ook andere maatregelen nodig. Alleen een CV-ketel vervangen is niet voldoende. Door bijvoorbeeld tegelijkertijd bouwkundige aanpassingen door te voeren, verlaag je de energiebehoefte pas écht. Daarvoor is bij verduurzaming niet altijd voldoende aandacht.” 

Bent u benieuwd naar het klimaatbeheer bij andere renovatieprojecten, lees dan onze blogs over Hogeschool Rotterdam, WTC Rotterdam, Bistro LOF en Blaak16

volg coneco 2

Volg ons voor meer blogs en inspiratie

We willen u informeren en inspireren met mooie cases, interessante blogs en bevlogen vakinhoudelijke verhalen. Volg ons via onze sociale kanalen.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep