Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Integratie gebouwautomatisering voor duurzaam IKC Knotwilg

Projectrealisatie

Ik zou Coneco omschrijven als betrouwbaar, complementair en coöperatief.

Wouter Niezink, Senior Projectleider bij Building Services

Voor de nieuwbouw van duurzame basisschool en kinderopvang Knotwilg werkt Coneco mee aan de integratie van de gebouwautomatisering. Wouter Niezink van Building Services: “Onze prettige samenwerking vraagt om een vervolg.”

In opdracht van Building Services levert Coneco de regelinstallatie voor IKC Knotwilg in Amsterdam-Zuidoost. Bij deze BENG-school zijn verschillende duurzame technieken toegepast, zoals een PV-systeem en de opwekking van verwarming en koeling met lucht/water warmtepompen. De integratie van de W- en E-installatie is een mooie uitdaging.

Totaalproject

Wouter Niezink, Senior Projectleider bij Building Services Amersfoort: “Voor Stichting Zonova realiseren wij de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties bij de nieuwbouw van IKC Knotwilg. Architect Urban Echoes ontwierp het gebouw en Bureau De Stock verzorgt voor de opdrachtgever het bouwmanagement.” Namens Coneco is Frans Bogaerds nauw betrokken bij de regeltechniek van dit project, waarvoor wij samen met Building Services zorgen voor de integratie van de temperatuurregeling, lichtschakeling, zonwering, beveiliging en CO2-meting. Frans: “Onze samenwerking verloopt erg prettig. De mensen bij BS weten waarover ze praten en hebben veel kennis van zaken, ook van Priva. Doordat zowel hun W- als E-tak erbij betrokken zijn, is het een totaalproject en dat resulteert in een vlot verloop van de werkzaamheden.” 

Elkaar scherphouden  

Wouter bevestigt: “Begin dit jaar zijn we voortvarend gestart met de afbouwfase. Door de goede voorbereiding en coördinatie tussen de verschillende disciplines verloopt het project bijzonder soepel. Een mooi voorbeeld hiervan is de zorgvuldige voorbereiding van de meet- en regelinstallatie. Dat is van groot belang, omdat de W- en E-discipline hierin samenkomen. Denk aan de regeling van de klimaatinstallatie, de schakeling van verlichting en zonwering en de koppeling met de inbraakbeveiliging. Hoe wij de integratie aanpakken? Bij Building Services werken W en E als één team, de engineers van beide disciplines trekken met elkaar op. Ze maken samen de ruimtelijsten en beoordelen ook samen de regeltechnische schema’s. Ze vullen elkaar aan en houden elkaar scherp, waardoor er niets tussen wal en schip valt.”

(On)mogelijkheden     

Building Services werkt nog niet zo lang met Coneco, maar de samenwerking bevalt Wouter goed. “In het voortraject hebben we al veel contact met elkaar gehad, om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken. Daardoor kon BS het ontwerp zodanig uitwerken, dat Coneco na de opdrachtverstrekking meteen van start kon gaan. Coneco heeft de veldapparatuur op tijd geleverd, de schema’s van de regelkasten en de regeltechnische omschrijving volgens planning aangeleverd. We zijn nu alle componenten aan het aansluiten, waarna de inbedrijfstelling en het testen kunnen beginnen.”

Wordt vervolgd 

Hoe ziet hij de samenwerking, nu en in de toekomst? “Wij werken graag op basis van relatie. Dat geldt zowel voor onze opdrachtgevers als voor onze partners, met wie we de projecten samen realiseren. Ik zou Coneco omschrijven als betrouwbaar, complementair en coöperatief. Onze samenwerking verloopt erg prettig en vraagt om een vervolg.”   

Benieuwd naar andere projecten bij basisscholen en kindcentra, lees dan onze blogs over Kindcentrum KollumIntegraal Kindcentrum Borgman EbbingeKindcentrum Ten Boer en Kindercampus Rembrandtkwartier

Afbeelding: impressie Urban Echoes 

volg coneco 2

Volg ons voor meer blogs en inspiratie

We willen u informeren en inspireren met mooie cases, interessante blogs en bevlogen vakinhoudelijke verhalen. Volg ons via onze sociale kanalen.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep