Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Hoppenbrouwers en Coneco: regeltechnische installatie BunkerToren

Projectrealisatie

Hoppenbrouwers en Coneco zijn al jaren partners en we zijn zeer tevreden over die samenwerking.

Ward Bertens, Projectleider

Bij de bouw van de BunkerToren in Eindhoven is Hoppenbrouwers verantwoordelijk voor de volledige installatietechniek. Zij schakelden samenwerkingspartner Coneco in voor de meet- en regeltechniek. Projectleider Ward Bertens: “Onze samenwerking is heel goed.”

De Bunker was sinds de jaren zestig het bruisende studentencentrum van de TU/e. Een markant gebouw op een iconische plek in Eindhoven. Bij de renovatie/nieuwbouw van Bunker tot BunkerToren is het vroegere studentencentrum getransformeerd tot kantoor- en horecavoorziening, waarop een hoge woontoren en luxueuze appartementen zijn gebouwd. Bouwbedrijf Van Wijnen Rosmalen is de bouwkundig aannemer en onze opdrachtgever Hoppenbrouwers Techniek realiseert de complete installatietechniek. Zij vroegen Coneco voor de meet- en regeltechniek, waarbij ERCO de bekabeling verzorgt.  

32 etages     

Ward Bertens, Projectleider bij Hoppenbrouwers: “De BunkerToren is ruim 100 meter hoog, heeft 32 verdiepingen en telt 127 huur- en 83 koopappartementen. Behalve de appartementen in de toren is er op de begane grond en de eerste verdieping 3.000 m2 ruimte voor kantoren en 1.000 mvoor horeca. Installatietechnisch heeft Hoppenbrouwers, met uitzondering van de opwekking, het complete pand gerealiseerd: de elektrotechnische, werktuigbouwkundige, beveiligings-, sprinkler- en brandmeldinstallaties. De meet- en regeltechniek van de gebouwgebonden installaties realiseert Coneco met Priva Blue ID.”

Partners       

“Hoe zijn we voor de regeltechnische installaties van de BunkerToren bij Coneco uitgekomen? Hoppenbrouwers en Coneco zijn al jaren partners en we zijn zeer tevreden over die samenwerking. Coneco maakte ook deel uit van het bouwteam, we hebben ze vroegtijdig bij het project betrokken. Regeltechnisch is dat zowel in het voortraject als bij de uitvoering goed verlopen, mede doordat ze bij Coneco zo snel kunnen schakelen. En dat is bij zo’n veelomvattend project als de BunkerToren een groot voordeel.”

Afstemmen     

“Dit project is echt een logistieke puzzel. Er werken continu veel verschillende partijen tegelijkertijd op een ‘beknopte’ bouwplaats, waar alle materialen met een bouwlift moeten worden verplaatst. In de ruwbouwfase waren we gelijktijdig met de in- en afbouw bezig. In dergelijke omstandigheden kun je het overzicht alleen behouden door zeer goed onderling af te stemmen, niet alleen met je eigen mensen maar juist ook met de andere partijen die er aan het werk zijn. Dat is gelukt met een digital lean planning en door dagelijkse communicatie met de betrokken partijen. Daarbij kwam nog, dat de woontoren al langer in opdracht was, terwijl de kantoren en horeca pas later in opdracht kwamen. Die hebben we in zeer korte tijd moeten én kunnen realiseren.”

Betrouwbaar   

“Wat ik echt bijzonder vind: veel van de partijen die bij het project betrokken waren, hadden te maken met leveringsproblemen die tot vertraging hebben geleid. Coneco is de enige bij wie dit niet het geval was; zij waren ruim op tijd klaar. Voor ons is Coneco een betrouwbare samenwerkingspartner.”

In de projectvideo van Hoppenbrouwers vertelt Ward Bertens meer over de bouw van de BunkerToren.

Bent u benieuwd naar andere projecten in de woningbouw, lees dan ook onze blogs over De Eenhoorn en Amstel Tower

Afbeelding: BunkerToren Eindhoven

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep